Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 13-Ιαν-2023 14:50

  Αύξηση κερδών για JPMorgan, BofA, πλήγμα για Wells Fargo, BlackRock, Citi

  904994660 1/23
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με κοινό χαρακτηριστικό ότι ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το τρίμηνο παρουσίασαν σήμερα τα οικονομικά τους αποτελέσματα οι τραπεζικοί κολοσσοί των ΗΠΑ. 

  Ειδικότερα, κερδοφορία καλύτερη των προσδοκιών ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο του έτους η JPMorgan Chase, καθώς τα έσοδα από τις δραστηριότητες συναλλαγών αντιστάθμισαν το πλήγμα που δέχθηκε ο τομέα της επενδυτικής τραπεζικής. 

  Η  μεγαλύτερη από πλευράς περιουσιακών στοιχείων αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου αυξημένα κατά 6%, στα 11 δισ. δολάρια ή στα 3,57 δολάρια ανά μετοχή έναντι 10,4 δισ. δολαρίων ή 3,33 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο περσινό διάστημα. 

  Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών σύμφωνα με τη Refinitiv ανέμεναν κέρδη 3,07 δολαρίων ανά μετοχή.

  Την ίδια ώρα,  κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις ανακοίνωσε η Bank of America το τέταρτο τρίμηνο και συγκεκριμένα στα 85 cents ανά μετοχή.  Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση ανέμεναν κέρδη 77 cents ανά μετοχή. 

  Στο μεταξύ με  ισχυρό πλήγμα στην κερδοφορίας της ολοκλήρωσε το τέταρτο τρίμηνο η Wells Fargo λόγω προστίμων και αύξησης των αποθεματικών για προβλέψεις, αλλά ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της αγοράς που προέβλεπε μεγαλύτερη υποχώρηση των μεγεθών της.

  Συγκεκριμένα, η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε για το τελευταίο τρίμηνο του 2022 κέρδη 2,9 δισ. δολαρίων ή 0,67 δολ. ανά μετοχή, υποδιπλάσια σχεδόν (-51,4%) από τα 5,6 δισ. ή 1,4 δολ. ανά μετοχή στο ίδιο διάστημα πέρυσι. Ωστόσο, ξεπέρασε την εκτίμηση των αναλυτών για 0,6 δολ. μετοχή.

  Σημαντικά καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα αποτελέσματα της BlackRock παρά το πλήγμα ύψους 18% στην κερδοφορία.

  Το διεθνές οικονομικό περιβάλλον πίεσε τα έσοδα από προμήθειες της BlackRock στο τελευταίο τρίμηνο, αλλά ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων παγκοσμίως είδε τα κέρδη του να ξεπερνούν με άνεση τις προβλέψεις των αναλυτών.

  Για το τελευταίο τρίμηνο του 2022 η BlackRock ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 1,36 δισ. δολαρίων ή 8,93 δολ. ανά μετοχή, από τα 1,65 δισ. δολάρια ή 10,68 δολ. ανά μετοχή κατά το ίδιο διάστημα πέρυσι. Ωστόσο, ξεπέρασε κατά πολύ τη μέση εκτίμηση για κέρδη 8,11 δολ. ανά μετοχή σε έρευνα της Refinitiv.

  Οι αυξημένες προβλέψεις και η υποχώρηση του κλάδου της επενδυτικής τραπεζικής της έπληξαν την κερδοφορία της Citigroup στο τελευταίο τρίμηνο του 2022, με τον αμερικανικό τραπεζικό κολοσσό να κινείται πάντως κοντά στο εύρος των εκτιμήσεων της αγοράς.

  Ειδικότερα, η Citigroup ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο καθαρά κέρδη στα 2,5 δισ. δολαρίων ή 1,16 δολ. ανά μετοχή, έναντι των 3,2 δισ. δολαρίων ή 1,46 δολ. ανά μετοχή που είχε εμφανίσει ένα χρόνο νωρίτερα.

   

   

   

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ