Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 13-Ιαν-2023 15:30

  Citigroup: Ισχυρή πτώση των κερδών στο 4ο τρίμηνο υπό τις αυξημένες προβλέψεις

  Citigroup: Ισχυρή πτώση των κερδών στο 4ο τρίμηνο υπό τις αυξημένες προβλέψεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι αυξημένες προβλέψεις και η υποχώρηση του κλάδου της επενδυτικής τραπεζικής της έπληξαν την κερδοφορία της Citigroup στο τελευταίο τρίμηνο του 2022, με τον αμερικανικό τραπεζικό κολοσσό να κινείται πάντως κοντά στο εύρος των εκτιμήσεων της αγοράς.

  Ειδικότερα, η Citigroup ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο καθαρά κέρδη στα 2,5 δισ. δολαρίων ή 1,16 δολ. ανά μετοχή, έναντι των 3,2 δισ. δολαρίων ή 1,46 δολ. ανά μετοχή που είχε εμφανίσει ένα χρόνο νωρίτερα.

  Τα κέρδη της Citigroup ήταν σε μεγάλο βαθμό εναρμονισμένη με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που προέβλεπαν από 1,14 έως 1,18 δολ. ανά μετοχή, σε διαφορετικές έρευνες.

  Παράλληλα, τα έσοδα της αμερικανικής τράπεζας ανήλθαν στο τέταρτο τρίμηνο σε 18 δισ. δολάρια, αυξημένα από τα 17 δισ. την ίδια περίοδο πέρυσι και κοντά στη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 17,96 στο FactSet.

  Οι δραστηριότητες της τράπεζας στον κλάδο συγχωνεύσεων και εξαγορών επιβραδύνθηκαν δραματικά από πέρυσι, καθώς οι εταιρείες απέφευγαν τις συμφωνίες εν μέσω των αυξημένων επιτοκίων, του πολέμου στην Ουκρανία και της αυξανόμενης οικονομικής αβεβαιότητας.

  Στο ίδιο πλαίσιο άλλωστε, οι φόβοι για ενδεχόμενη ύφεση ώθησαν τη Citi να προσθέσει 640 εκατομμύρια δολάρια στα αποθεματικά της στο τέταρτο τρίμηνο.

  Ενδεικτικό είναι ότι το 2021 είχε απελευθερώσει 1,37 δισ. δολάρια από τα αποθεματικά της, καθώς δεν προέκυψαν οι σχετικές απώλειες δανείων που σχετίζονταν με την πανδημία.

  Ωστόσο, τα καθαρά έσοδα από τόκους της Citigroup ανήλθαν σε 13,27 δισ. δολάρια ξεπερνώντας κατά πολύ τα 12,7 δισ. που περίμεναν οι αναλυτές.

  Σημειώνεται ότι με την ανακοίνωση των μεγεθών της ο τίτλος της Citigroup έφτασε να υποχωρεί κατά περίπου 4% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, ωστόσο μάζεψε γρήγορα τις απώλειες που πλέον περιορίζονται στο -0,6%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ