Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 11-Δεκ-2022 11:40

  Ζ. Μπορέλ: ''Αιτία μεγάλης ανησυχίας" η εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Τουρκίας-Ρωσίας

  Ζ. Μπορέλ: ''Αιτία μεγάλης ανησυχίας" η εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Τουρκίας-Ρωσίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανησυχεί ότι η Τουρκία καλλιεργεί μια πολύ στενή εταιρική σχέση με τη Ρωσία - παρά τον επιθετικό πόλεμο των Ρώσων στην Ουκρανία και τις σκληρές δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας.

  Η εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας αποτελεί "αιτία μεγάλης ανησυχίας", αναφέρεται σε επιστολή του απεσταλμένου της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την οποία επικαλείται η Funke Mediengruppe. Ανησυχητική είναι επίσης η συνεχιζόμενη πολιτική της Τουρκίας "να μην ενταχθεί στα περιοριστικά μέτρα της ΕΕ κατά της Ρωσίας".

  Σύμφωνα με την έκθεση, ο Μπορέλ επεσήμανε ότι η ΕΕ και η Τουρκία αποτελούν τελωνειακή ένωση και, ως εκ τούτου, παρέχουν ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων, η οποία περιλαμβάνει και τα εμπορεύματα "διπλής χρήσης", δηλαδή τα εμπορεύματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολιτικούς και στρατιωτικούς σκοπούς. Είναι σημαντικό η Τουρκία να μην προσφέρει στη Ρωσία λύσεις παράκαμψης, προειδοποίησε ο Μπορέλ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ