Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Δεκ-2022 16:53

  ΗΠΑ: Οι traders βλέπουν τώρα τα επιτόκια πάνω από το 5% το 2023

  Επιμένει επιθετικά η Fed - Τρίτη διαδοχική αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Federal Reserve αναμένεται πλέον να οδηγήσει το επιτόκιο της πάνω από το 5% μέχρι τον Μάιο του επόμενου έτους, μετά τα τελευταία κυβερνητικά στοιχεία που έδειξαν ότι η αγορά εργασίας δεν έχει επιβραδύνει παρά τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα μέχρι σήμερα. 

  Μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι νέες θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα futures που συνδέονται με τα επιτόκια πολιτικής της Fed συνέχισαν να δείχνουν πιθανότητα 70% η κεντρική τράπεζα να επιλέξει στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου (13-14) μια μικρότερη αύξηση μετά από τέσσερις διαδοχικές αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων κατά 75 μονάδες. 

  Ωστόσο, αυξήθηκαν οι πιθανότητες η Fed να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια της το επόμενο έτος για να επιβραδύνει την οικονομία και τη ζήτηση για αγαθά, υπηρεσίες και εργατικό δυναμικό. 

  Η Fed αναμένεται πλέον να αυξήσει τα επιτόκια της από τα τρέχοντα επίπεδα του 3,75% με 4% στο 4,92% μέχρι τον Μάρτιο του επόμενου έτους και στη συνέχεια στο 5% με 5,25% μέχρι τον Μάιο, με βάση τις τιμές στα συμβόλαια futures στο εργαλείο CME Fedwatch, μεταδίδει το Reuters. Πριν τα σημερινά στοιχεία, το ταβάνι στο επιτόκιο ήταν στο 4,75% με 5%. 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ