Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Δεκ-2022 15:31

  ΗΠΑ: Στις 263.000 οι νέες θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις

  Αγορά εργασίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αμερικανική οικονομία συνέχισε να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας με ισχυρό ρυθμό τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών παρά τις διαδοχικές και επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων της Federal Reserve για να μετριάσει τις επίμονες πληθωριστικές πιέσεις. 

  Ειδικότερα, η οικονομία πρόσθεσε άλλες 263.000 θέσεις εργασίας τον προηγούμενο μήνα, όπως έδειξαν τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ, ξεπερνώντας με ευκολία τις μέσεις εκτιμήσεις των αναλυτών για 200.000 θέσεις σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

  Παράλληλα, το υπουργείο αναθεώρησε ανοδικά τη μέτρηση του Οκτωβρίου στις 284.000 θέσεις.

  Ο δείκτης ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητος κοντά σε χαμηλό 50 ετών στο 3,7% επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση των αναλυτών. 

  Η ανθεκτικότητα που εμφανίζει η αμερικανική αγορά εργασία δίνει τα περιθώρια στην Fed για επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων, μέχρι να δει υποχώρηση των προσλήψεων και επιβράδυνση των αυξήσεων στους μισθούς. Τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα αναζωπυρώνουν τις ανησυχίες για άλλη μια αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου. 

  Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν στο μεταξύ άλμα 0,6% στις ωριαίες αποδοχές τον προηγούμενο μήνα στα 32,82 δολ. Αυτή είναι η μεγαλύτερη άνοδος τους τελευταίους 13 μήνες. Η ετήσια αύξηση των μισθών έφτασε το 5,1% από 4,9% τον προηγούμενο μήνα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ