Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Δεκ-2022 13:27

  Williams (Fed): Ενθαρρυντικά σημάδια, έχουμε ακόμα δρόμο για να επιστρέψει στο 2% ο πληθωρισμός

  Williams (Fed): Ενθαρρυντικά σημάδια, έχουμε ακόμα δρόμο για να επιστρέψει στο 2% ο πληθωρισμός
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κάποιοι δείκτες για τις μελλοντικές εξελίξεις δείχνουν σημάδια ότι η πορεία του πληθωρισμού ενδεχομένως να αλλάζει, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής της New York Federal Reserve, John Williams. 

  Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox Business Network, ο αξιωματούχος δεν θέλησε πάντως να πει ότι ο πληθωρισμός έχει σημειώσει τα υψηλά του. 

  "Πιστεύω ότι έχουμε αρχίσει να βλέπουμε σημάδια ότι οι μετρήσεις του πληθωρισμού κινούνται στη σωστή κατεύθυνση", ανέφερε ο Williams.

  "Οι τιμές των εμπορευμάτων έχουν υποχωρήσει. Βλέπουμε επιτέλους κάποιες τιμές στα χρησιμοποιημένα αυτοκίνητα να υποχωρούν. Βλέπουμε και άλλους δείκτες στα νοίκια. Άρα βλέπουμε κάποιους μελλοντικούς δείκτες ότι ο πληθωρισμός κάνει μια στροφή", πρόσθεσε.

  Ο Williams ανέφερε ακόμα ότι θα χρειαστούν "δύο χρόνια" για να επιστρέψει ο πληθωρισμός στον επίσημο στόχο του 2%. Ο προτιμώμενος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό, ο δείκτης τιμών για τις δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης, διαμορφώθηκε στο 6% το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες. 

  Ο κεντρικός τραπεζίτης ανέφερε ότι περιμένει "μια αρκετά σημαντική πτώση του πληθωρισμού" το 2023.

  Ο ιδιος σημείωσε πάντως ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα περιοριστικό επίπεδο που θα βοηθήσει να υποχωρήσει ο πληθωρισμός. "Νομίζω ότι έχουμε ακόμα κάποιο δρόμο να πάμε", πρόσθεσε. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ