Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Δεκ-2022 15:32

  ΗΠΑ: Επιβράδυνση του πληθωρισμού έδειξαν τα στοιχεία για τις δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης

  ΗΠΑ: Επιβράδυνση του πληθωρισμού έδειξαν τα στοιχεία για τις δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επιβράδυνση του πληθωρισμού έδειξαν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ, ενισχύοντας τις ελπίδες ότι η Federal Reserve θα είναι σε θέση να προχωρήσει με ηπιότερα βήματα στη σύσφιξη της πολιτικής της τους επόμενους μήνες. 

  Ειδικότερα, τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης αυξήθηκε κατά 0,3% τον Οκτώβριο από τον προηγούμενο μήνα, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για άνοδο 0,4% σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

  Την ίδια στιγμή, η άνοδος του ετήσιου δείκτη επιβράδυνε στο 6% τον Οκτώβριο από 6,2% τον προηγούμενο μήνα και το υψηλό 40 ετών του 7% που σημείωσε μέσα στο καλοκαίρι. Ο δείκτης τιμών για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης είναι ο προτιμώμενος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό.

  Χωρίς τα τρόφιμα και την ενέργεια, ο δομικός δείκτης αυξήθηκε κατά 0,2% τον Οκτώβριο μετά από άνοδο 0,5% τον Σεπτέμβριο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν για μηνιαία αύξηση 0,3% του δομικού δείκτη.

  Σε ετήσια βάση η άνοδος του δομικού δείκτη επιβράδυνε στο 5,0% από 5,2% τον Σεπτέμβριο. 

  Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν ταυτόχρονα ότι οι καταναλωτικές δαπάνες σημείωσαν άλμα 0,8% τον Οκτώβριο, ενώ το διαθέσιμο εισόδημα, σε προσαρμοσμένη βάση για τον πληθωρισμό, σκαρφάλωσε 0,4% το περισσότερο το τελευταίο τρίμηνο. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ