Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 05-Οκτ-2022 12:33

  Νομοσχέδιο κατά της υποχρεωτικότητας της μαντίλας έφεραν στη βουλή της Τουρκίας οι κεμαλιστές

  Νομοσχέδιο κατά της υποχρεωτικότητας της μαντίλας έφεραν στη βουλή της Τουρκίας οι κεμαλιστές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Να κλείσει μια και καλή την "πληγή της μαντίλας" επιχειρεί το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, το οποίο υπέβαλε στο κοινοβούλιο στις 4 Οκτωβρίου νομοσχέδιο που τιτλοφορείται "Μη υποβολή των γυναικών σε οποιονδήποτε καταναγκασμό εκτός από το ντύσιμο εντός του πεδίου άσκησης του επαγγέλματός τους" το οποίο θα καλύπτει την ελευθερία του ντυσίματος στη δημόσια σφαίρα συμπεριλαμβανομένης της μαντίλας, ένα μακροχρόνιο ιστορικό πρόβλημα μεταξύ των συντηρητικών και των κοσμικών ομάδων, που έχει οδηγήσει σε αμέτρητα επεισόδια βίας ανά τις δεκαετίες.

  "Οι γυναίκες που εργάζονται σε δημόσιους φορείς και οργανισμούς και ασκούν επάγγελμα σε σχέση με επαγγελματικές οργανώσεις υπό τη φύση των δημόσιων ιδρυμάτων και των ανώτερων οργανώσεων τους, δεν μπορούν να υποστούν οποιονδήποτε εξαναγκασμό κατά τρόπο που παραβιάζει θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες , όπως π.χ. φορώντας ή όχι ρούχα άλλα από αυτά που πρέπει να φορούν στο πλαίσιο της άσκησης του επαγγέλματός τους όπως ρόμπες, ποδιές, στολές κ.λπ.", αναφέρεται στο νομοσχέδιο.

  "Ο τουρκικός λαός υπέφερε περισσότερο από την πόλωση και τις διακρίσεις. Για πρώτη φορά στη δημοκρατική μας ιστορία, βιώνουμε μια τόσο βαθιά πόλωση. Αν κοιτάξουμε το μέλλον όλοι μαζί ως έθνος, τότε θα πρέπει να τερματίσουμε αυτές τις διακρίσεις", είπε ο πρόεδρος του κεμαλικού CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στην κοινοβουλευτική του ομάδα στις 4 Οκτωβρίου.

  Ο Κιλιτσντάρογλου είπε ότι το κόμμα του θα υποβάλει νόμο που θα εγγυάται τη χρήση μαντίλας στη δημόσια σφαίρα σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η εκμετάλλευση του θέματος από ορισμένους πολιτικούς. "Έχουμε τόσες πολλές ανοιχτές πληγές. Αυτοί που θέλουν να ρίξουν αλάτι σε αυτές τις πληγές είναι πολιτικοί που θέλουν να διατηρήσουν τις θέσεις τους", είπε.

  "Ερχόμαστε στην εξουσία για να επουλώσουμε όλες αυτές τις ανοιχτές πληγές", είπε. " Η Τουρκία θα συμφιλιωθεί εσωτερικά και θα κάνει ειρήνη με τον έξω κόσμο".

  Πέτρος Κράνιας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ