Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Σεπ-2022 14:41

  Rite Aid: Διευρύνθηκαν οι ζημιές στο τρίμηνο, βουτιά 11% για τη μετοχή

  Rite Aid: Διευρύνθηκαν οι ζημιές στο τρίμηνο, βουτιά 11% για τη μετοχή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πτώση 11% καταγράφει η μετοχή της Rite Aid στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς η αλυσίδα φαρμακείων ανακοίνωσε υψηλότερες του αναμενόμενου ζημιές για το β΄ τρίμηνο, καθώς ανέλαβε χρεώσεις απομείωσης στον τομέα φαρμακευτικών υπηρεσιών καθώς και χρεώσεις για το κλείσιμο καταστημάτων και για έξοδο από μεγαλύτερες εγκαταστάσεις.

  Η εταιρεία εμφάνισε καθαρές ζημιές 331,3 εκατ. δολαρίων ή 6,07 δολαρίων ανά μετοχή για το τρίμηνο μέχρι τις 27 Αυγούστου, περισσότερες από τις ζημιές των 100,3 εκατ. δολαρίων ή 1,86 δολαρίων ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

  Οι προσαρμοσμένες ζημιές ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 63 σεντς, έναντι των ζημιών 50 σεντς που αναμενόταν.

  Τα έσοδα μειώθηκαν στα 5,901 δισ. δολάρια από τα 6,113 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο, αλλά ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 5,773 δισ. δολάρια.

  "Καθώς κοιτάμε το β΄ εξάμηνο του έτους, αναμένουμε συνεχή πίεση στις καταναλωτικές δαπάνες και στις προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας. Ταυτόχρονα, είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στην υψηλή ζήτηση για εμβολιασμούς", ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος.

  Η εταιρεία διατηρεί τις εκτιμήσεις για τα έσοδα στη χρήση 2023 στα 23,6-24 δισ. δολάρια, αλλά αναμένει μεγαλύτερες ζημιές, της τάξης των 520,3-477,3 εκατ. δολαρίων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ