Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 04-Ιουλ-2022 23:38

  Uniper: Σε συζητήσεις με την κυβέρνηση για πακέτο διάσωσης έως 9 δισ. ευρώ

  Uniper: Σε συζητήσεις με την κυβέρνηση για πακέτο διάσωσης έως 9 δισ. ευρώ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο γερμανικός ενεργειακός κολοσσός Uniper SE είναι σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για ένα πακέτο διάσωσης ύψους έως 9 δισ. ευρώ ($9,4 δισ.) μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγή με γνώση της υπόθεσης. 

  Η κυβέρνηση εξετάζει να επιβάλει σειρά μέτρων που θα περιλαμβάνουν και δάνεια προς την εταιρεία, την ανάληψη μεριδίου αλλά και τη μετακύλιση ενός μέρος του κόστους στους καταναλωτές, μεταδίδει το πρακτορείο.

  Η εταιρεία, η οποία είναι μεταξύ των μεγαλύτερων εισαγωγέων ρωσικού φυσικού αερίου, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι ξεκίνησε συνομιλίες με την κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει ρευστότητα. Οι μετοχές της κατρακύλησαν σήμερα κατά 28%, οδηγώντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στα 4,14 δισ. ευρώ.  

  Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τους μηχανισμούς που είχε δημιουργήσει για να αντιμετωπίσει την κρίση του κορονοϊού για να είναι σε θέση να αναλαμβάνει μερίδια σε εταιρείες κοινής ωφέλειας που βρίσκονται σε κίνδυνο να καταρρεύσουν εν μέσω της ενεργειακής κρίσης. 

  Με βάση το σχέδιο, η κυβέρνηση θα μπορεί να αναλαμβάνει μερίδια με δικαίωμα ψήφου ή χωρίς σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας.

  Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Robert Habeck πρόσφατα προειδοποίησε για μια επανάληψη της κρίσης που προκάλεσε η κατάρρευση της Lehman στο αποκορύφωμα της χρηματοοικονομικής κρίσης του 2008, καθώς οι προμηθευτές αντιμετωπίζουν υπερβολικά υψηλά κόστη για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους προς τους πελάτες τους.

  Σύμφωνα με το Bloomberg το νομοσχέδιο αναμένεται να εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο την Τρίτη. Θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες για την έγκριση του στα δύο σώματα του γερμανικού κοινοβουλίου την Παρασκευή. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ