Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 30-Ιουν-2022 12:07

  Uniper: Σε συζητήσεις με τη γερμανική κυβέρνηση για μέτρα διάσωσης, βουτιά 18% η μετοχή

  Uniper: Σε συζητήσεις με τη γερμανική κυβέρνηση για μέτρα διάσωσης, βουτιά 18% η μετοχή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο ενεργειακός κολοσσός Uniper SE βρίσκεται σε συζητήσεις για μια πιθανή διάσωση από τη γερμανική κυβέρνηση μετά τον περιορισμό των παραδόσεων φυσικού αερίου από τη Ρωσία, κάτι που ανάγκασε την εταιρεία να αγοράσει καύσιμα στις αγορές άμεσης παράδοσης (spot) σε υψηλότερες τιμές, μεταδίδει το Bloomberg. 

  Η Uniper ανακοίνωσε ότι είναι σε συνομιλίες με την κυβέρνηση για μια πιθανή αύξηση των δανείων με κρατική υποστήριξη από την KfW ή ακόμα και μια επένδυση στο μετοχικό της κεφάλαια προκειμένου να διασφαλίσει ρευστότητα. 

  Οι περιορισμοί στο ρωσικό φυσικό αέριο υποχρέωσαν την εταιρεία, τον κορυφαίο αγοραστή ρωσικού φυσικού αερίου από τη Γερμανία, να αποσύρει τις προβλέψεις της για το έτος.

  Οι μετοχές της εταιρείας κατρακύλησαν έως 18% την Πέμπτη σε χαμηλό άνω των πέντε ετών. Η μητρική Fortum Oyj υποχώρησε 8%.

  "Οι επιχειρηματικές εξελίξεις έχουν επιδεινωθεί σημαντικά λόγω του πολέμου στην Ουκρανία", αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Uniper, Klaus-Dieter Maubach, σε δήλωση του. "Μιλάμε με την κυβέρνηση για σταθεροποιητικά μέτρα". 

  Η ρωσική Gazprom PJSC παραδίδει περίπου το 40% των όγκων που προβλέπουν τα συμβόλαια από τα μέσα Ιουνίου, σύμφωνα με την Uniper. Η Μόσχα μείωσε τις ροές μέσω του αγωγού Nord Stream, επικαλούμενη τεχνικά προβλήματα. Η μείωση αυτή έχει επηρεάσει και άλλες χώρες όπως την Ιταλία και την Αυστραλία, ενώ τα futures του φυσικού αερίου έχουν σκαρφαλώσει πάνω από 40% τις τελευταίες δύο εβδομάδες.  

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ