Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Ιουν-2022 22:02

  Πανηγυρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ: Η Τουρκία πήρε ό,τι ήθελε από Σουηδία, Φινλανδία - Οι όροι της συμφωνίας

  Πανηγυρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ: Η Τουρκία πήρε ό,τι ήθελε από Σουηδία, Φινλανδία - Οι όροι της συμφωνίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε παροξυσμό είναι τα ΜΜΕ στην Τουρκία μετά την ανακοίνωση της επίτευξης συμφωνίας με την οποία αίρεται το τουρκικό βέτο για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, καθώς όπως φαίνεται οι δύο χώρες της Βαλτικής έκαναν σημαντικές παραχωρήσεις έναντι του ΡΚΚ και των Κούρδων.

  Η γραμμή της κυβέρνησης Ερντογάν φαίνεται ξεκάθαρα πως είναι ότι ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε δυνατός και πήρε αυτό που ήθελε, καθώς η πλειονότητα των τουρκικών ΜΜΕ έχουν ακριβώς τον ίδιο τίτλο, σε μία σαφή προσπάθεια που στοχεύει σε εσωτερική κατανάλωση.

  "Η Τουρκία πήρε ό,τι ήθελε!" γράφει εμφατικά η εφημερίδα Hürriyet και προσθέτει ότι ανακοινώθηκαν οι λεπτομέρειες της κοινής δήλωσης που υπογράφηκε μετά την τετραμερή Σύνοδο Κορυφής.

  "Συμφωνία βγήκε από την τετραμερή σύνοδο κορυφής στη Μαδρίτη! Η Τουρκία πήρε αυτό που ήθελε..." τιτλοφορεί το κομμάτι της η φανατικά ερντογανική Milliyet.

  Μιλιετ

  "Τρέμε ΡΚΚ τρέμε FETO", γράφει το endonhaber, παραθέτοντας φωτογραφίες Κούρδων που καταζητούνται από την Τουρκία και για τους οποίους λέει ότι "όποιον θελήσει η Τουρκία, θα τον πακετάρουν και θα τον στείλουν".

  ενσον

  "Ήρθησαν τα εμπάργκο προς την Τουρκία, θα εκδοθούν οι ζητούμενοι τρομοκράτες", γράφει το Haberturk και προσθέτει "πήραμε αυτό που θέλαμε".

  Haberturk

  Το συμφερόντων Ερντογάν aHaber μιλά για "ιστορική" συμφωνία και λέει και αυτό ότι η Τουρκία "πήρε αυτό που ήθελε".

  axamper

  "Η Τουρκία πήρε αυτό που ήθελε. Η Φινλανδία και η Σουηδία δεν θα υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις" γράφει και η εφημερίδα Sabah πανηγυρίζοντας για τους όρους της συμφωνίας τους οποίους αποκάλυψε η τουρκική προεδρία.

  Σαμπαχ

  Η ανακοίνωση της τουρκική προεδρίας

  Η προεδρία της Τουρκίας ανακοίνωσε την επίτευξη της συμφωνίας λέγοντας ότι επιτεύχθηκε εξασφάλιση για σημαντικά βήματα ως προς την έκδοση ατόμων που έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία στις υπό ένταξη χώρες της Βαλτικής.

  Παράλληλα τονίστηκε ότι συμφωνήθηκε η σύσταση ενός μηχανισμού διαμοιρασμού πληροφοριών με τις χώρες που θα συνδράμει στην από κοινού αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Πέραν αυτού η τουρκική προεδρία δήλωσε ότι οι χώρες συμφώνησαν να ενισχύσουν την αμυντική συνεργασία και να άρουν τους περιορισμούς.

  Πέτρος Κράνιας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ