Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Μαϊ-2022 11:10

  Επιβραδύνθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Μάιο

  Η Ευρωζώνη βυθίζεται στο χρέος, η ΕΚΤ σε ετοιμότητα για νέα βήματα.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η επιχειρηματική δραστηριότητα επιβραδύνθηκε στην ευρωζώνη αλλά παρέμεινε ισχυρή καθώς το κόστος διαβίωσης έπληξε την αγοραστική ισχύ των καταναλωτών, ενώ η έλλειψη πρώτων υλών εμπόδισε την επέκταση στη μεταποίηση.

  Ο σύνθετος ΡΜΙ της S&P, που θεωρείται καλός οδηγός για την οικονομική υγεία, μειώθηκε στις 54,9 μονάδες τον Μάιο από τις 55,8 μονάδες τον Απρίλιο, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 55,3 μονάδες.

  "Η οικονομία της ευρωζώνης διατήρησε ενθαρρυντικά την ανάπτυξη τον Μάιο, καθώς το πλήγμα στον μεταποιητικό τομέα αντισταθμίστηκε από έναν δυναμικό τομέα υπηρεσιών", τόνισε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της S&P.

  "Αν και τα εργοστάσια συνέχισαν να ανακοινώνουν εκτεταμένους περιορισμούς στην προσφορά και περιορισμένη ζήτηση για αγαθά εξαιτίας των υψηλών τιμών, η οικονομία ενισχύεται από τη συσσωρευμένη ζήτηση για υπηρεσίες, καθώς οι περιορισμοί που σχετίζονται με την πανδημία καταργούνται".

  Ο ΡΜΙ υπηρεσιών μειώθηκε τον Μάιο στις 56,3 από τις 57,7 μονάδες, χαμηλότερα από τις 57,5 μονάδες που αναμενόταν, καθώς οι αυξημένες τιμές διατήρησαν επιφυλακτικούς κάποιους καταναλωτές.

  Η ζήτηση για τις υπηρεσίες αποδυναμώθηκε – ο νέος υποδείκτης επιχειρήσεων μειώθηκε στις 55,2 μονάδες από τις 56,6 μονάδες- αλλά οι επιχειρήσεις αύξησαν τον αριθμό των εργαζομένων με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι τον Απρίλιο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ