Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 11-Ιαν-2022 17:50

  Η Ρωσία ξεκίνηνά στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

  Η Ρωσία ξεκίνηνά στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τρεις χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες ξεκίνησαν ασκήσεις με πραγματικά πυρά, συμπεριλαμβανομένων τανκς στη δυτική Ρωσία την Τρίτη, σε περιοχές μεταξύ των οποίων είναι και περιοχές κοντά στην Ουκρανία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο τον στρατό.

  Η Ρωσία έχει αναστατώσει τη Δύση με τη συσσώρευση στρατευμάτων κοντά στην Ουκρανία και απαίτησε από την Ουάσιγκτον να δεσμευτεί να μην αφήσει ποτέ την Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ή να επεκτείνει τη στρατιωτική συμμαχία προς τα ανατολικά, μια πρόταση που οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνούνται να αποδεχθούν.

  Η ανακοίνωση των ασκήσεων ήρθε μια ημέρα αφότου η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν συνομιλίες σχετικά με τις προτάσεις ασφαλείας της Μόσχας.

  Το Interfax επικαλέστηκε τη Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια, λέγοντας ότι οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή Σμολένσκ κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία και στις περιοχές Βορόνεζ, Μπέλγκοροντ και Μπριάνσκ πιο κοντά στην Ουκρανία.

  Είπε ότι θα εμπλέκονταν 300 άρματα και όπλα, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης T-72B3, οχημάτων μάχης πεζικού BMP-2 και κανονικών πυροβόλων όπλων.

  Είπε ότι οι ασκήσεις θα εξασκηθούν σε βολές από τεθωρακισμένα οχήματα και πυροβόλα, στην οργάνωση πορειών κατά τη διάρκεια ενεργού εχθρικού σαμποτάζ και δραστηριότητας αναγνώρισης και εξοπλισμού οχυρών.

  Η Ουάσιγκτον προέτρεψε τη Μόσχα να ανακαλέσει τα στρατεύματά της που αριθμού περίπου 100.000 από τα σύνορα με την Ουκρανία, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχίες της Ουκρανίας και της Δύσης για πιθανή νέα εισβολή, οκτώ χρόνια αφότου η Ρωσία κατέλαβε την Κριμαία.

  Η Μόσχα έχει δηλώσει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιτεθεί και έχει κάθε δικαίωμα να πηγαινοφέρνει τους στρατιώτες της στο δικό της έδαφος και να διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις όπως κρίνει σκόπιμο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ