Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Δεκ-2021 11:52

  Αθέτηση πληρωμής σε ομόλογο σε δολάρια για πρώτη φορά από την Evergrande

  Ο βραχίονας διαχείρισης πλούτου της Evergrande στο μικροσκόπιο των ρυθμιστικών αρχών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αθέτησε πληρωμές για πρώτη φορά σε δολάρια η κινεζική εταιρεία ακινήτων Evergrande, της οποίας τα προβλήματα ρευστότητας έχουν κλονίσει τις πιστωτικές αγορές της χώρας.

  Η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Evergrande σε ξένο νόμισμα υποβαθμίστηκε σε "restricted default” (περιορισμένη χρεοκοπία) από τη Fitch Ratings, εξαιτίας της μη πληρωμής των τόκων για ομόλογα σε δολάριο, των οποίων η περίοδος χάριτος έληξε στις 6 Δεκεμβρίου.

  Σύμφωνα με δημοσιεύματα ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων, η εξέλιξη σηματοδοτεί την αρχή του τέλους για την τεράστια αυτοκρατορία των ακινήτων που ξεκίνησε πριν από 25 χρόνια από τον ιδρυτή Hui Ka Yan, και ξεκινάει μια μακρά μάχη για το ποιος θα μπληρωθεί από ό,τι θα απομείνει.

  Αποτελεί επίσης την μεγαλύτερη πρόκληση -μέχρι στιγμής- για την κυβέρνηση κυβέρνηση και τις προσπάθειές της να αποτρέψει μια κρίση χρέος στον τομέα των ακινήτων, να λάβει ευρύτερες διαστάσεις.

  Η Evergrande, η οποία αποκάλυψε περισσότερα από 300 δισ. Δολάρια συνολικών υποχρεώσεων έως τον Ιούνιο, ανέφερε σε μια σύντομη επικοινωνία με τις αρχές στις 3 Δεκεμβρίου, ότι σχεδιάζει να "εμπλακεί ενεργά” με τους διεθνείς επενδυτές, σε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης.

  Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, η εταιρεία σχεδιάζει να συμπεριλάβει όλες τις διεθνείς υποχρεώσεις της, σε κρατικών και εταιρικών ομολόγων, στην αναδιάρθρωση.

  Οι ομολογιούχοι των τίτλων 19,2 δισ. Δολαρίων της Evergrande, έρχονται αντιμέτωποι με βαθιά haircuts καθώς η εταιρεία αναδιαρθρώνει τον τεράστιο ισολογισμό της χωρίς κρατική διάσωση -μια διαδικασία που πρόκειται να είναι μακρά, αμφιλεγόμενη και δυνητική επικίνδυνη για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας.

  Ορισμένα από τα ομόλογα της Evergrande σε δολάρια, διαπραγματεύονται σε πολύ χαμηλό επίπεδο, περίπου στα 20 σεντς στο δολάριο.

  Το βασικό για αυτούς τους ομολογιούχους είναι εάν η εταιρεία μπορεί να επισπεύσει τις πωλήσεις κατοικιών και assets.

  Επίσης, η κυβέρνηση φαίνεται ότι αποφασίζει να αναλάβει ενεργό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης. Ο πρόεδρος Hui δέχθηκε κλήτευση από την κυβέρνηση της νότιας επαρχίας Guangdong όπου εδρεύει, την προηγούμενη εβδομάδα, αφότου η εταιρεία τόνισε ότι σχεδιάζει να συνεργαστεί με τους πιστωτές σε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης.

  Οι αρχές θα στείλουν μια ομάδα εργασίας για να πιέσουν την εταιρεία να διαχειριστεί τους κινδύνους, καθώς και να ενισχύσουν τους εσωτερικούς ελέγχους και να διασφαλίσει τις κανονικές δραστηριότητες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ