Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Οκτ-2021 13:11

  Ρωσία: Η Gazprom άρχισε να χρησιμοποιεί αποθέματά της για να σταθεροποιήσει την αγορά

  Gazprom
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom έχει ξεκινήσει να χρησιμοποιεί τα αποθέματά του για να διοχετεύσει περισσότερο φυσικό αέριο στο δίκτυο αγωγών της, προκειμένου να σταθεροποιήσει τις αυξανόμενες τιμές, τόνισε Ρώσος αξιωματούχος.

  Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Sergei Ryabkov, σε συνέντευξή του στο BBC απέρριψε τις υποθέσεις ότι η Ρωσία κρατάει αέριο και δεν το διοχετεύει στην ευρωπαϊκή αγορά, όπου οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και του αερίου έχουν εκτοξευτεί φέτος, καθώς οι λιγοστές προμήθειες αερίου δεν φτάνουν να καλύψουν την ισχυρή ζήτηση από τις οικονομίες που ανακάμπτουν από τον κορονοϊό.

  "Είμαστε υπέρ της ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη. Θέλουμε να συνεργαστούμε. Στην πραγματικότητα, η Gazprom έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί τα αποθέματα της και να τα διοχετεύει στους αγωγούς για να σταθεροποιήσει την αγορά”, ανέφερε ο Ryabkov στο BBC χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

  Το Interfax επικαλούμενο στοιχεία από τη Gas Infrastructure Europe, έχει αναφέρει ότι η Gazprom διοχέτευσε αέριο από μια αποθήκη της στην Αυστρία για μια ημέρα, στις 7 Οκτωβρίου, όταν οι τιμές έφτασαν σε επίπεδο-ρεκόρ.

  "Εργαζόμαστε σκόπιμα, αθόρυβα, νηφάλια, προς τη σταθεροποίηση. Δεν είναι προς το συμφέρον μας να κάνουμε τα πράγματα χειρότερα”, ανέφερε ο Ryabkov.

  Ομάδα βουλευτών του ΕΥρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει ζητήσει από την Κομισιόν να ερευνήσει τον ρόλο της Gazprom στην άνοδο των τιμών, δηλώνοντας ότι η συμπεριφορά της έχει οδηγήσει σε υποψίες για χειραγώγηση της αγοράς και μια προσπάθεια να πιέσει την Ευρώπη να συμφωνήσει στην ταχεία έναρξη του Nord Stream 2 μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ