Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Οκτ-2021 22:09

  Αξιωματούχος ΠΟΥ: Οι ανεμβολίαστοι πεθαίνουν άσκοπα από Covid

  Αξιωματούχος ΠΟΥ: Οι ανεμβολίαστοι πεθαίνουν άσκοπα από Covid
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε την Τρίτη ότι οι μη εμβολιασμένοι "πεθαίνουν άσκοπα" από την Covid-19, αναφέροντας τις παγκόσμιες ανισότητες εμβολίων ως ένα από τα κύρια εμπόδια στην ανοσοποίηση περισσότερων ανθρώπων έναντι του ιού.

  Περίπου 56 χώρες απέτυχαν τον στόχο του ΠΟΥ για ανοσοποίηση στο 10% του πληθυσμού τους έναντι του ιού μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, δήλωσαν αξιωματούχοι σε ζωντανή μετάδοση ερωτήσεων και απαντήσεων στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης του οργανισμού. Η αύξηση της πρόσβασης στα εμβόλια θα συμβάλει στη μείωση των θανάτων από Covid και των νοσηλείων καθώς οι νεκροί του κορονοϊού πλησιάζουν 5 εκατ., δήλωσε η Maria Van Kerkhove, η τεχνική υπεύθυνη του ΠΟΥ για την Covid-19.

  "Η μη επίτευξη αυτού του στόχου είναι αποκαρδιωτική, είναι κάτι περισσότερο από αποκαρδιωτική, είναι περισσότερο από απογοητευτική", είπε. "Είναι ανεξήγητο, πρέπει να πω, γιατί αν είχαμε χρησιμοποιήσει τα περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια εμβόλια που έχουν χορηγηθεί σήμερα διαφορετικά, θα βρισκόμασταν σε πολύ, πολύ διαφορετική κατάσταση αυτή τη στιγμή.

  Είπε ότι τα δεδομένα για τα εμβόλια Covid δείχνουν πολύ καθαρά ότι είναι ασφαλή και αποτελεσματικά στην πρόληψη νοσηλείας και θανάτου.

  "Απλώς πρέπει να είναι προσβάσιμα" σε περισσότερους ανθρώπους, είπε. "Το αποτέλεσμα είναι άνθρωποι που πεθαίνουν χωρίς λόγο".

  Τα σχόλια της Van Kerkhove απηχούν εκείνα των αμερικανικών αξιωματούχων υγείας που δήλωσαν ότι σχεδόν όλοι οι θάνατοι από Covid που καταγράφηκαν σε εθνικό επίπεδο ήταν μεταξύ των μη εμβολιασμένων ασθενών. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ανέφεραν στις 10 Σεπτεμβρίου ότι οι μη εμβολιασμένοι άνθρωποι είναι 11 φορές πιο πιθανό να πεθάνουν από Covid, δέκα φορές πιθανότερο να χρειαστούν νοσηλεία για τα συμπτώματά τους και περίπου 4,5 φορές πιο πιθανό να προσβληθούν από τον ιό.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ