Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Σεπ-2021 15:14

  Η Equinor έλαβε άδεια για αύξηση των εξαγωγών φυσικού αερίου από 2 κοιτάσματα για την κάλυψη της ευρωπαϊκής ζήτησης

  Η Equinor έλαβε άδεια για αύξηση των εξαγωγών φυσικού αερίου από 2 κοιτάσματα για την κάλυψη της ευρωπαϊκής ζήτησης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Νορβηγία θα επιτρέψει στην κρατική Equinor και στους εταίρους της να αυξήσουν τις εξαγωγές φυσικού αερίου από δύο υπεράκτια κοιτάσματα για τους επόμενους 12 μήνες, καθώς ενισχύονται οι ανησυχίες για μειωμένη τροφοδοσία της Ευρώπης και την συνεπακόλουθη εκτόξευση των τιμών.

  Η εταιρεία Equinor, η δεύτερη στην τροφοδοσία της Ευρώπης μετά την ρωσική Gazprom, ανακοίνωσε σήμερα ότι η νορβηγική κυβέρνηση επιτρέπει την αύξηση κατά 2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (δκμ) τις εξαγωγές φυσικού αερίου από την 1η Οκτωβρίου από τα κοιτάσματα Troll και Oseberg.

  Η Equinor και οι εταίροι της έλαβαν άδεια παραγωγής για το έτος που ξεκινά την 1η Οκτωβρίου επιπλέον 1 δισεκατομμυρίου κυβικών μέτρων από κάθε ένα από τα δύο αυτά κοιτάσματα της νορβηγικής υφαλοκρηπίδας, που αυξάνει τον όγκο του φυσικού αερίου από 36 δκμ σε 37 δκμ για το Oseberg και από 5 δκμ σε 6 δκμ από το Troll.

  Η αύξηση αντιστοιχεί σχεδόν στο 2% των ετήσιων εξαγωγών φυσικού αερίου της Νορβηγίας, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters.

  Η τιμή του φυσικού αερίου TTF στο ολλανδικό hub έχει υπερτριπλασιασθεί φέτος και βρίσκεται σε ύψη ρεκόρ καθώς πλησιάζει η χειμερινή περίοδος, ενώ το επίπεδο των αποθεμάτων είναι χαμηλά.

  Η Νορβηγία εξήγαγε περί τα 106 δκμ φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω αγωγών από την 1η Οκτωβρίου του περασμένου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Refinitiv Eikon.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα: 

  * Φυσικό αέριο: Καθώς τα ρεκόρ στις τιμές καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο, η Μόσχα κάνει παιχνίδι

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ