Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 16-Ιουν-2021 14:49

  TUI: Οι κρατήσεις από Γερμανία ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2019 - Ισχυρή η ζήτηση για Ελλάδα

  TUI: Οι κρατήσεις από Γερμανία ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2019 - Ισχυρή η ζήτηση για Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι Γερμανοί κλείνουν και πάλι τις διακοπές τους με ρυθμούς υψηλότερους από το 2019, πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, σύμφωνα με τον μεγαλύτερο όμιλο διακοπών παγκοσμίως TUI Group, μεταδίδει το Reuters. 

  "Είναι πολλοί που θέλουν να προλάβουν τις καλοκαιρινές διακοπές και η όρεξη των καταναλωτών για ταξίδια φαίνεται να αυξάνεται σε καθημερινή βάση", αναφέρει σε δήλωση του ο Marek Andryszak, πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της TUI Germany.

  Από τον Μάιο, οι κρατήσεις έχουν ξεπεράσει ακόμα και τις αντίστοιχες εβδομάδες του 2019, αναφέρει, με την ζήτηση να είναι ιδιαίτερα ισχυρή για τις Βαλεαρίδες και Κανάριες Νήσους της Ισπανίας, καθώς και για Ελλάδα και Τουρκία. 

  Η Γερμανία αποτελεί τη σημαντικότερη αγορά του ελληνικού τουρισμού. Οι αφίξεις το 2019 άγγιξαν τα 4 εκατ. και τα έσοδα τα 2,9 δισ. ευρώ. Την ίδια χρονιά, το 28% των δαπανών των Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα έγινε στο δεύτερο τρίμηνο και το 56% στο τρίτο. 

  Από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για τους τουρίστες από τη Γερμανία, η Κρήτη και η Χαλκιδική.

  Πέρσι οι απώλειες από τη γερμανική αγορά ήταν τεράστιες. Σύμφωνα με την ΤτΕ, οι εισπράξεις από τη Γερμανία το 2020 μειώθηκαν κατά 61,7% και διαμορφώθηκαν στα 1.134 εκατ. ευρώ. Μείωση κατά 62,1% εμφάνισε η ταξιδιωτική κίνηση, η οποία διαμορφώθηκε στις 1.526 χιλ. ταξιδιώτες. 

  Σημειώνεται πως η TUI, είναι ο μεγαλύτερος τουριστικός οργανισμός στην Ευρώπη και διακινεί συνολικά προς τη χώρα μας τον μεγαλύτερο όγκο ταξιδιωτών από το εξωτερικό.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ