Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Απρ-2021 14:06

  Εμβολιάζεται με AstraZeneca η κυπριακή κυβέρνηση

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   


  Μήνυμα εμπιστοσύνης προς το εμβόλιο της AstraZeneca στέλνει η κυπριακή κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να πείσει τους πολίτες για ασφάλεια του πολυσυζητημένου εμβολίου.

  Όπως ανακοίνωσε το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης Αναστασιάδη θα εμβολιαστούν αύριο το πρωί με το εμβόλιο της Astrazeneca σε μια προσπάθεια αναστροφής του κλίματος και επαναφοράς του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας στον αρχικό του σχεδιασμό. Η δυσπιστία των πολιτών για το Astrazeneca επέφερε καθυστέρηση στην υλοποίηση του εμβολιαστικού σχεδιασμού της Κύπρου, υποχρεώνοντας την κυπριακή κυβέρνηση να απευθυνθεί σε νεαρότερες ηλικιακές ομάδες για την διάθεση του εμβολίου. Όπως προκύπτει η υλοποίηση του εμβολιαστικού προγραμματισμού παρουσιάζει καθυστερήσεις γεγονός που προβληματίζει έντονα την Κυπριακή κυβέρνηση ενόψει καλοκαιριού. 

  Διαφωνίες για την στάση κρατών 

  Πρέπει να σημειωθεί ότι το κυπριακό υπουργείο Υγείας, όχι μόνο δεν ακολούθησε των δρόμο άλλων ευρωπαϊκών χωρών που ανέστειλαν τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Astrazeneca, αλλά εξέφρασε δια του υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου δυσαρέσκεια για την στάση άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με τους ομολόγους του, όπου συζητήθηκε η εμβολιαστική κάλυψη των Ευρωπαίων πολιτών και το εμβόλιο της AstraZeneca, ο κ. υπουργός Υγείας εξέφρασε δυσαρέσκεια για την πρακτική που ακολουθούν πολλά ευρωπαϊκά κράτη σε σχέση με το AstraZeneca, η οποία όπως είπε δεν στηρίζεται σε αμιγώς επιστημονικά κριτήρια. Ο Κύπριος υπουργός έθιξε το γεγονός ότι οι συνεχείς αλλαγές στη στάση κάποιων κρατών και η ασυνέπεια που δείχνουν ως προς την εφαρμογή των αποφάσεων που λαμβάνονται ομόφωνα από τον ΕΜΑ για την αδειοδότηση των εμβολίων, προκαλούν σύγχυση και αναστάτωση στους πολίτες όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο αλλά και στα υπόλοιπα κράτη.

  Λουκιανός Λυρίτσας, Λευκωσία


  Πηγή: Deutsche Welle

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ