Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Απρ-2021 16:52

  Ολλανδική ρυθμιστική αρχή: Τα οφέλη από το εμβόλιο Johnson&Johnson υπερτερούν των πιθανών κινδύνων

  Ολλανδική ρυθμιστική αρχή: Τα οφέλη από το εμβόλιο Johnson&Johnson υπερτερούν των πιθανών κινδύνων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα οφέλη από το εμβόλιο της Johnson & Johnson υπερτερούν των πιθανών κινδύνων, αναφέρει η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ολλανδίας CBG, μετά την προσωρινή αναστολή των εμβολιασμών στις ΗΠΑ με το συγκεκριμένο σκεύασμα.

  "Μαζί με την Ευρωπαϊκή Αρχή Φαρμάκων παρακολουθούμε πολύ στενά την κατάσταση", δήλωσε η CBG. "Προς το παρόν, τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των πιθανών κινδύνων".

  Οι αμερικανικές ομοσπανδιακές υγειονομικές υπηρεσίες των ΗΠΑ συνέστησαν την παύση της χρήσης του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά της Covid-19, καθώς έξι άνθρωποι στις ΗΠΑ οι οποίοι είχαν εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο σκεύασμα ανέπτυξαν σπάνιες μορφές θρομβώσεων, όπως μετέδωσαν οι New York Times.

  Πρόκειται για σύσταση και όχι εντολή προς τις πολιτειακές αρχές, ωστόσο στα κέντρα εμβολιασμού που διαχειρίζεται η ομοσπονδιακή κυβέρνηση οι εμβολιασμοί με Johnson&Johnson σταματούν άμεσα, σε μια κίνηση που σημαίνει ισχυρή σύσταση και προς τις κυβερνήσεις των πολιτειών.

  Και τα έξι πρόσωπα που αντιμετώπισαν πρόβλημα μετά τον εμβολιασμό είναι γυναίκες μεταξύ 18 και 48 ετών. Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και μια δεύτερη, στη Νεμπράσκα, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους του χώρου της υγείας.

  Διαβάστε ακόμα:

  Εμβόλιο Johnson&Johnson: Αναστέλλεται προληπτικά η έναρξη χρήσης του στην Ευρώπη

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ