Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Απρ-2021 22:19

  Coinbase: Έτοιμη για είσοδο στον Nasdaq στις 14 Απριλίου μετά το "ράλι" του bitcoin

  Coinbase: Έτοιμη για είσοδο στον Nasdaq στις 14 Απριλίου μετά το "ράλι" του bitcoin
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23.47

  Η Coinbase Global, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ σχεδιάζει την είσοδό του στο χρηματιστήριο στις 14 Απριλίου, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

  Η εγγραφή της εταιρείας στον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq είχε αναβληθεί τον Μάρτιο, σημειώνει το Bloomberg News. Μια τιμή αναφοράς για την καθοδήγηση των επενδυτών, προκειμένου να αρχίσει η διαπραγμάτευση των μετοχών της Coinbase, θα ανακοινωθεί το βράδυ πριν την είσοδο της εταιρείας στο χρηματιστήριο, ανέφεραν οι πηγές.

  Ο χρόνος και άλλες λεπτομέρειες της εισόδου στον τεχνολογικό δείκτη θα μπορούσαν να ανατραπούν εκ νέου, τονίζουν ωστόσο.

  Εκπρόσωπος της Coinbase αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

  Τα σχέδια της εταιρείας εξετάστηκαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) και, όπως ανέφερε αργά το βράδυ της Πέμπτης (ώρα Ελλάδος) το πρακτορείο Reuters, έλαβαν την έγκρισή της.

  Έτερη ομοσπονδιακή αρχή του αμερικανικού κράτους, η Επιτροπή για τη Διαπραγμάτευση Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων (Commodity Futures Trading Commission - CFTC) είχε ανακοινώσει στις 19 Μαρτίου ότι κατέληξε σε συμβιβασμό ύψους 6,5 εκατ. δολ. με την Coinbase για τις αναφορές περί δήλωσης από την εταιρεία ανακριβών στοιχείων για συναλλαγές, καθώς και περί εμπλοκής πρώην υπαλλήλου της σε παράτυπες εμπορικές πράξεις.

  Η Coinbase δεν στοχεύει σε άμεση συγκέντρωση νέων κεφαλαίων, ενώ αποτιμάται περί τα 90 δισ. δολ. στην αγορά μη εισηγμένων εταιρειών του Nasdaq.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ