Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 29-Μαρ-2021 08:26

  Nomura και Credit Suisse προειδοποιούν για πλήγμα στα αποτελέσματα εξαιτίας του fund Archegos

  Nomura και Credit Suisse προειδοποιούν για πλήγμα στα αποτελέσματα εξαιτίας του fund Archegos
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Nomura Holdings ανακοίνωσε σήμερα πιθανές ζημιές 2 δισ. Δολαρίων στην αμερικανική θυγατρική της, οδηγώντας την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή της Ιαπωνίας και επενδυτική τράπεζα, να μειώσει την έκδοση ομολόγων, στέλνοντας τη μετοχή της στη μεγαλύτερη πτώση της δεκαετίας.

  Στην ανακοίνωση της η Nomura ανέφερε ότι το πλήγμα των 2 δισ. Δολαρίων προέκυψε ααπό συναλλαγές με έναν Αμερικανό πελάτη.

  Η ανακοίνωση ήρθε μετά από σειρά μπλοκαρίσματος συναλλαγών στις ΗΠΑ, που αφορούσαν στις πωλήσεις συμμετοχών στην Archegos Capital Management, σύμφωνα με το Reuters και το Bloomberg.

  Η Nomura ανακοίνωσε ότι εκτιμά τον αντίκτυπο των ενδεχόμενων ζημιών στα ενοποιημένα κέρδη της χρήσης μέχρι τις 31 Μαρτίου, και θα ακυρώσει την προγραμματισμένη έκδοση των 3,25 δισ. Δολαρίων σε senior notes.

  Credit Suisse: Αναμένει πλήγμα στα αποτελέσματα α΄ τριμήνου

  Σημαντικό πλήγμα αναμένεται να υποστούν τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της Credit Suisse καθώς η τράπεζα άρχισε να αποχωρεί από θέσεις, καθώς ένα αμερικανικό hedge fund αθέτησε τα margin calls.

  "Αν και αυτή τη στιγμή είναι πρόωρο να ποσοτικοποιηθεί το ακριβές μέγεθος της ζημιάς που προκύπτει από αυτή την έξοδο, θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά σημαντικό και ουσιαστικό για τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου”, τόνισε η τράπεζα.

  Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετία δήλωσε ότι το fund αθέτησε τις πληρωμές στα margin calls της προηγούμενης εβδομάδας από τη Credit Suisse και άλλες τράπεζες.

  Μετά από την αποτυχία του fund να ικανοποιήσει τις δεσμεύσεις σε αυτά τα margin, η Credit Suisse και άλλες τράπεζες βρίσκοντα στη διαδικασία εξόδου από αυτές τις θέσεις, ανέφερε η τράπεζα.

  Η προειδοποίηση αποτελεί περαιτέρω πλήγμα για την τράπεζα, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο να αποζημιώσει τους επενδυτές που επλήγησαν από την κατάρρευση του fund, που συνδέονται με την αφερέγγυα χρηματοπιστωτική εταιρεία Greensill.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ