Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Μαρ-2021 12:36

  Εμβόλιο Sputnik V: Έχουν γίνει συμφωνίες για την παραγωγή του με χώρες της Ε.Ε.

  Εμβόλιο Sputnik V: Έχουν γίνει συμφωνίες για την παραγωγή του με χώρες της Ε.Ε.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο επικεφαλής του Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων της Ρωσίας Κίριλ Ντμίτριεφ δήλωσε ότι έχουν συναφθεί συμφωνίες με εταιρείες από Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία για να ξεκινήσουν την παραγωγή του Sputnik V. 

  "Υπάρχουν αυτήν τη στιγμή κι άλλες συζητήσεις σε εξέλιξη προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή εντός της ΕΕ. Αυτό θα επιτρέψει να αρχίσουμε να προμηθεύουμε την ευρωπαϊκή εσωτερική αγορά με το Sputnik-V μετά την έγκρισή του από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων", επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου ο επικεφαλής του Ταμείου Κίριλ Ντμίτριεφ.

  Yπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα είχε γίνει γνωστό ότι οι δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά της COVID-19 που θα παράγονται στην Ιταλία από τη φαρμακευτική εταιρία με έδρα την Ελβετία Adienne Pharma & Biotech δεν θα είναι διαθέσιμες στην αγορά πριν από τα τέλη του 2021 το νωρίτερο.

  Το ταμείο άμεσων επενδύσεων της Μόσχας RDIF είχε ανακοινώσει πως υπέγραψε συμφωνία με την Adienne που θα πρέπει να εγκριθεί από την ιταλική ρυθμιστική αρχή προτού καταστεί δυνατό να ξεκινήσει η παραγωγή.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ