Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Μαρ-2021 09:49

  Η Xpeng προβλέπει ότι θα παραδώσει λιγότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Nio

  Xpeng
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κινεζική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Xpeng προέβλεψε ότι θα παραδώσει πολύ λιγότερα αυτοκίνητα από την ανταγωνίστρια εταιρεία Nio το α' τρίμηνο του έτους.

  Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNBC, η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Xpeng ανακοίνωσε ότι πιθανότατα θα παραδώσει περίπου 12.500 οχήματα το πρώτο τρίμηνο. Αυτό συνεπάγεται παραδόσεις 4.250 αυτοκινήτων για το Μάρτιο, με βάση τις παραδόσεις 6.015 οχημάτων τον Ιανουάριο και 2.223 οχημάτων τον Φεβρουάριο.

  Την περασμένη εβδομάδα, η Nio προέβλεψε παραδόσεις 20.000 έως 25.000 οχημάτων το α' τρίμηνο, με τουλάχιστον 7.197 οχήματα τον Μάρτιο. Η εταιρεία παράγει μόνο SUV αυτήν τη στιγμή και τα πουλάει σε υψηλότερο εύρος τιμών από τα αυτοκίνητα της Xpeng.

  Η Li Auto, μια άλλη κινεζική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων που είναι εισηγμένη στις ΗΠΑ, έδωσε τη χαμηλότερη πρόβλεψη εκ των τριών επιχειρήσεων, στις 10.500 έως 11.500 παραδόσεις για το α' τρίμηνο.

  Παρά την προσοχή σε startup όπως η Nio και η Xpeng, οι παλαιότερες αυτοκινητοβιομηχανίες, Tesla και BYD, πωλούν ήδη ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Κίνα σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Μόνο τον Ιανουάριο, η Tesla πούλησε περισσότερα από 14.500 κινεζικά οχήματα Model 3 και η BYD περισσότερα από 7.200 από το μοντέλο Han, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Επιβατικών Αυτοκινήτων της Κίνας που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη.

  Σημειώνεται πως η μετοχή της Xpeng σημειώνει πτώση  άνω του 35% μέχρι στιγμής για το 2021 από τις αρχές του έτους. Παράλληλα, η μετοχή της Nio σημειώνει πτώση άνω του 25% μέχρι στιγμής για φέτος, ενώ η μετοχή της Li Auto υποχωρεί 26% αντίστοιχα. Η μετοχή της Tesla σημειώνει πτώση 20% μέχρι στιγμής για φέτος.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ