Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Φεβ-2021 13:36

  Τουρκία: Οι διαχειριστές funds ετοιμάζονται να ανακοινώσουν κέρδη-ρεκόρ για το 2020

  Τουρκία: Οι διαχειριστές funds ετοιμάζονται να ανακοινώσουν κέρδη-ρεκόρ για το 2020
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι Τούρκοι διαχειριστές κεφαλαίων αναμένεται να ανακοινώσουν άνοδο-ρεκόρ στην  κερδοφορία τους, καθώς τα περιουσιακά στοιχεία (assets) που "επιβλέπει"ο κλάδος τους αυξήθηκαν κατά 1/3.

  Tα καθαρά κέρδη για το 2020, στις 11 εταιρίες διαχείρισης κεφαλαίων που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής αποτελέσματα, αυξήθηκαν κατά 92% κατά μέσο όρο. 

  Τα κέρδη, τα οποία αφορούν τέσσερις από τις πέντε μεγαλύτερες εταιρείες και καλύπτουν το 58% των assets που διαχειρίζονται οι 43 εταιρείες του κλάδου, υποδηλώνουν ότι το προηγούμενο έτος θα είναι πιθανώς το πιο κερδοφόρο για τον συγκεκριμένο επιχειρηματικό τομέα από τουλάχιστον το 2014, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

  Κάποιες εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένης της Tacirler Asset Management, αποδίδουν την απότομη άνοδο της κερδοφορίας στην ισχυρή απόδοση των εγχώριων μετοχών, οι οποίες ενισχύθηκαν εν μέρει από την αύξηση της συμμετοχής των μικροεπενδυτών. 

  Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης της Τουρκίας, σημείωσε άνοδο  σχεδόν 30% το 2020, ξεπερνώντας τα κέρδη 16% που σημείωσαν κατά μέσο όρο οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών, καθώς η τουρκική λίρα αποδυναμώθηκε κατά 20% έναντι του δολαρίου, σημειώνοντας πτώση για όγδοο διαδοχικό έτος.

  "Με την εισροή κεφαλαίων από τοπικούς επενδυτές κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σημειώθηκε σημαντική αύξηση των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, κάτι που οδήγησε σε αυτήν την υψηλή κερδοφορία", δήλωσε ο Okan Alpay, γενικός διευθυντής της Tacirler Asset Management στην Κωνσταντινούπολη.

  Η Τουρκία έχει γνωρίσει άνοδο στις συναλλαγές των μικροεπενδυτών εξαιτίας των lockdowns που σχετίζονται με τον κορονοϊο. Ο αριθμός των ενεργών επενδυτών αυξήθηκε κατά 18% στους 4,7 εκατομμύρια πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία του κενρικού αποθετηρίου αξιών (CSD) της Τουρκίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ