Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Σεπ-2020 13:40

  LVMH: Δεν μπορεί να εξαγοράσει την Tiffany, με μήνυση απαντάει η αμερικανική εταιρεία (upd)

  LVMH: Δεν μπορεί να εξαγοράσει την Tiffany, με μήνυση απαντάει η αμερικανική εταιρεία (upd)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15:11

  Η γαλλική εταιρεία πολυτελών ειδών LVMH ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από την σχεδιαζόμενη εξαγορά ύψους 16 δισ. δολαρίων της αμερικανικής εταιρείας κοσμημάτων Tiffany, στο πιο δημοφιλές παράδειγμα συμφωνίας που καταρρέει εξαιτίας της πανδημίας.

  Η μετοχή της TIffany υποχωρεί 13%.

  Το σκηνικό έχει τεθεί για μια πικρή διαφωνία. Η Tiffany ανακοίνωσε ότι υποβάλλει αγωγή εναντίον της LVMH για να την αναγκάσει να ολοκληρώσει την εξαγορά η οποία συμφωνήθηκε πέρυσι, κατηγορώντας τη γαλλική εταιρεία ότι σκοπίμως καθυστερεί την ολοκλήρωση της εξαγοράς.

  Η συμφωνία, η οποία θα αποτελούσε την μεγαλύτερη στον κλάδο των πολυτελών ειδών, συνήφθη πριν από την πανδημία η οποία έχει πλήξει τον κλάδο και έχει δημιουργήσει ερωτήματα για το εάν το τίμημα που καταβάλει η LVMH είναι ιδιαίτερα υψηλό.

  Στην ανακοίνωσή της η LVMH αναφέρει ότι το δ.σ. είχε λάβει επιστολή από το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ζητώντας του να καθυστερήσει την εξαγορά μέχρι μετά την 6η Ιανουαρίου, δεδομένης της απειλής για επιπλέον αμερικανικούς δασμούς εναντίον των γαλλικών προϊόντων.

  Ο γαλλικός όμιλος πρόσθεσε ότι η Tiffany είχε επίσης ζητήσει να ακυρώσει την ολοκλήρωση της συμφωνίας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2020 αντί της ήδη επεκταθείσας συμφωνίας για τις 24 Νοεμβρίου.

  Η LVMH τόνισε πως το δ.σ. είχε αποφασίσει να αναβάλει το κλείσιμο της συμφωνίας, η οποία αναφέρει ότι η συμφωνία πρέπει να ολοκληρωθεί ως τις 24 Νοεμβρίου.

  Η Tiffany τόνισε πως μηνύει την LVMH και ζητά δικαστική εντολή που να απαιτεί από τον γαλλικό όμιλο να τηρήσει την υποχρέωσή της που προκύπτει από τη συμβατική της υποχρέωση για την ολοκλήρωση της εξαγοράς με βάση τους συμφωνηθέντες όρους.

  Δήλωσε ότι η LVMh παραβίασε τις υποχρεώσεις της σχετικά με τη λήψη έγκρισης των αντιμονοπωλιακών αρχών.

  Απέρριψε επίσης τις υποθέσεις της LVMH "ότι μπορεί να αποφύγει την ολοκλήρωση της εξαγοράς ισχυριζόμενη ότι η Tiffany έχει επηρεαστεί αρνητικά ή παραβίασε τις υποχρεώσεις της με βάση τους όρους της συμφωνίας ή ότι η συμφωνία είναι κατά κάποιον τρόπο ασυμβίβαστη με τα πατριωτικά της καθήκοντα ως γαλλική εταιρεία".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ