Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 29-Αυγ-2020 22:59

  Τσαβούσογλου: Αιτία πολέμου τα 12 μίλια στο Αιγαίο - δεν φεύγει το Oruç Reis

  Τσαβούσογλου: Αιτία πολέμου τα 12 μίλια στο Αιγαίο - δεν φεύγει το Oruç Reis
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 23:40

  Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο "A Haber".

  Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι τα ελληνικά χωρικά ύδατα δεν μπορούν να αυξηθούν στα 12 μίλια στο Αιγαίο, επισημαίνοντας ότι "η απόφαση που έλαβε η Συνέλευση μας πριν από χρόνια είναι έγκυρη, αυτό είναι αιτία πολέμου".

  "Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να αυξήσει τα χωρικά της ύδατα από τα 6 στα 12 μίλια. Το λέω αυτό ξεκάθαρα", υπογράμμισε.

  Ανέφερε ακόμα ότι οι Navtex θα συνεχιστούν, σημειώνοντας ότι: "Θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας και τις έρευνες… το Oruç Reis θα συνεχίσει να εργάζεται στην περιοχή για άλλες 90 ημέρες".

  Ο Τούρκος ΥΠΕΞ επανέλαβε ότι είναι δικαίωμα της Τουρκίας να δραστηριοποιείται στις περιοχές αυτές, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η Άγκυρα θέλει τα θέματα αυτά να επιλύονται μέσω της διπλωματίας, "χωρίς όμως να παραβιάζονται τα δικαιώματα μας".

  Έκανε παράλληλα και νέα επίθεση στη Γαλλία, σημειώνοντας ότι η Επιχείρηση "Πηγή Ειρήνης" και η αντίσταση της Λιβύης στο πραξικόπημα διέκοψαν τα σχέδια της Γαλλίας. "Η Γαλλία συνεχώς υποστηρίζει την Ελλάδα", ανέφερε. 

  Υποστήριξε ταυτόχρονα ότι σε συναντήσεις που έκανε η Τουρκία ενόψει των κυρώσεων της Ε.Ε. "αρκετές χώρες δέχτηκαν τις θέσεις μας". 

  Ανέφερε ακόμα ότι η Ελλάδα έχει παραβιάσει τις συνθήκες που υπέγραψε για την αποστρατικοποίηση των νησιών, υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν θα πάψει ποτέ να είναι εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο, ενώ υποστήριξε ότι "η ελληνική κυβέρνηση κλείνει σχολεία στη Δυτική Θράκη".  

  "Μιλάνε για τα δικαιώματα των ανθρώπων… αυτό όμως δείχνει ότι είναι υποκριτικό αυτό το ενδιαφέρον. Ωστόσο, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι δυνατό να αφήσουμε μόνος τους  συμπατριώτες μας", ανέφερε. 

  Για την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ, ο Τσαβούσογλου ανέφερε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν εξήγησε όλα τα βήματα που έχουν γίνει. Ήταν μια θετική επικοινωνία με τον Τραμπ, μια επικοινωνία για την επίλυση των θεμάτων, σημείωσε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ