Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 30-Ιουλ-2020 23:49

  Apple: Κέρδη $11,25 δισ. το γ' τρίμηνο -Ανακοίνωσε split μετοχών (1π/4ν)

  Τα πολυτιμότερα brands στον κόσμο τo 2020: Τα σκήπτρα διατηρεί η Apple
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 31/07, 00:10

  Παρά την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, η Apple ανακοίνωσε σημαντική αύξηση των οικονομικών της μεγεθών για το τρίτο τρίμηνο της χρήσης.

  Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 11,25 δισ. δολαρίων ή 2,58 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι 10,04 δισ. δολαρίων ή 2,18 δολαρίων ανά μετοχή στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της FactSet ανέμεναν καθαρά κέρδη 2,05 δολαρίων ανά μετοχή.

  Τα έσοδα του τεχνολογικού κολοσσού ανήλθαν στα 59,7 δισ. δολάρια έναντι 53,81 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ξεπερνώντας επίσης τις προσδοκίες. Οι αναλυτές περίμεναν έσοδα 52,24 δισ. δολαρίων.

  Η εταιρεία εμφάνισε έσοδα 26,42 δισ. δολαρίων από τα iPhones, ποσό ελαφρώς μειωμένο από τα 26,99 δισ. δολάρια που σημείωσε πέρυσι, ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις iPad αυξήθηκαν στα 6,58 δισ. δολάρια από 5,02 δισ. δολάρια που ήταν στο τρίτο τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης. Σημαντική αύξηση σημείωσαν επίσης τα έσοδα από τις πωλήσεις Macs, στα 7,08 δισ. δολάρια  από 5,82 δισ. δολάρια το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τέλος, τα έσοδα από τις πωλήσεις wearables, αξεσουάρ και προϊόντων για το σπίτι αυξήθηκαν στα 6,45 δισ. δολάρια από 5,5 δισ. δολάρια πέρυσι.

  Εν των μεταξύ, η Apple ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε split μετοχών σε αναλογία μία μετοχή προς τέσσερις.

  Αυτό σημαίνει ότι, για κάθε παλαιά μετοχή της Apple που κατέχει ένας επενδυτής, θα λάβει τέσσερις νέες μετοχές. Το split καθιστά επίσης τις μετοχές της Apple πιο προσιτές για να τις αγοράσουν οι επενδυτές.

  Η κίνηση έρχεται μετά από μια παρόμοια κίνηση που έκανε η Apple το 2014, όταν προχώρησε σε split μετοχών σε αναλογία 1 προς 7. Εκείνη την εποχή, η μετοχή της Apple διαπραγματευόταν πάνω από 600 δολάρια ανά μετοχή. Η διάσπαση έφερε τις μετοχές της Apple στην τιμή των περίπου 92 δολαρίων ανά μετοχή.

  Δεδομένου ότι η μετοχή της Apple διαπραγματεύεται σήμερα πάνω από τα 380 δολάρια, αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτές θα πρέπει να αναμένουν να έχουν και πάλι την ευκαιρία να αγοράσουν ένα μερίδιο της Apple για περίπου 100 δολάρια, ανάλογα με το πού θα διαπραγματεύεται η μετοχή στο τέλος Αυγούστου.

  Οι νέες μετοχές που θα προκύψουν από το split θα διανεμηθούν στους μετόχους κατά τη λήξη της συνεδρίασης στις 24 Αυγούστου και θα είναι διαπραγματεύσιμες στο ταμπλό από τις 31 Αυγούστου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ