Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Ιουλ-2020 21:23

  Ο στρατός του Ιράκ αναπτύσσεται για να εμποδίσει την προέλαση των Τούρκων

  Ο στρατός του Ιράκ αναπτύσσεται για να εμποδίσει την προέλαση των Τούρκων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα ιρακινά στρατεύματα επιβάλλουν θέσεις κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία, για να εμποδίσουν τις τουρκικές δυνάμεις να προχωρήσουν βαθύτερα στο ιρακινό έδαφος, ανέφεραν αξιωματούχοι την Παρασκευή. Η Άγκυρα πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές εδώ και δύο εβδομάδες στοχεύοντας Κουρδούς αντάρτες στο βόρειο Ιράκ.

  Αξιωματούχοι ασφαλείας ανέφεραν ότι η Τουρκία έχει δημιουργήσει τουλάχιστον δώδεκα θέσεις εντός του ιρακινού εδάφους στο πλαίσιο μιας στρατιωτικής εκστρατείας για εξόντωση των μελών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK). Η αεροπορική εκστρατεία "Επιχείρηση Claw-Tiger" ξεκίνησε στις 17 Ιουνίου όταν η Τουρκία μετέφερε στρατεύματα στο βόρειο Ιράκ.

  Έκτοτε, τουλάχιστον έξι Ιρακινοί πολίτες σκοτώθηκαν καθώς τουρκικά μαχητικά βάλουν εναντίον στόχων του ΡΚΚ και αρκετά χωριά στη βόρεια κουρδική περιοχή του Ιράκ έχουν εκκενωθεί, ανέφερε το AP.

  Οι ιρακινοί συνοριοφύλακες ανέπτυξαν δύο θέσεις κατά μήκος της περιοχής Khankiri, σύμφωνα με τον Ντελίρ Ζεμπάρι, διοικητή της Πρώτης Ταξιαρχίας των Ιρακινών Συνοριακών Φρουρών, που ανέλαβε την εξασφάλιση συνοριακής έκτασης 245 χιλιομέτρων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ