Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Απρ-2020 23:53

  Alphabet: Έχασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη του α' τριμήνου

  Alphabet: Έχασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη του α' τριμήνου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αύξηση κερδών ανακοίνωσε η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet Inc. για το α' τρίμηνο του έτους, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street. 

  Ειδικότερα, η Alphabet ανακοίνωσε κέρδη 6,84 δισ. δολ. ή 9,87 δολ. ανά μετοχή για το α’  τρίμηνο από 6,66 δισ. δολ. ή 9,50 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Σημειώνεται ότι το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019 τα αποτελέσματα της Alphabet είχαν επιβαρυνθεί από το πρόστιμο που της είχε καταλογίσει εκείνη την περίοδο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

  Τα έσοδα, χωρίς να περιλαμβάνονται τα κόστη σε συνεργαζόμενες ιστοσελίδες ενισχύθηκαν στα 33,7 δισ. δολ. από 29,48 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα. 

  Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 10,71 δολ. ανά μετοχή με έσοδα της τάξης των 33,32 δισ. δολ. 

  Στα τέλη Ιανουαρίου, πριν την εξάπλωση του νέου κορονοϊού σε Ευρώπη και ΗΠΑ, οι αναλυτές τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 12,34 δολ. ανά μετοχή με έσοδα 35,33 δισ. δολ. 

  "Η επίδοση μας ήταν ισχυρή τους πρώτους δύο μήνες του τριμήνου, ωστόσο τον Μάρτιο γνωρίσαμε σημαντική επιβράδυνση στα διαφημιστικά μας έσοδα”, σχολίασε η Chief Financial Officer της εταιρείας, Ruth Porat. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021