Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Απρ-2020 23:17

  Intel: Καλύτερα του αναμενομένου κέρδη και έσοδα στο α' τρίμηνο

  Intel: Καλύτερα του αναμενομένου κέρδη και έσοδα στο α' τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23.34

  Καλύτερα του αναμενομένου κέρδη και έσοδα στο α' τρίμηνο του έτους ανακοίνωσε η Intel, προβλέποντας ωστόσο ταυτόχρονα κέρδη χαμηλότερα των προηγούμενων προβλέψεων για το β' τρίμηνο και οδηγώντας έτσι σε πτωτικές τάσεις τη μετοχή της στις μετασυνεδριακές, ηλεκτρονικές συναλλαγές.

  Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 5,7 δισ. δολ. ή 1,31 δολ. ανά μετοχή, έναντι 3,97 δισ. δολ. ή 87 σεντς ανά μετοχή την ίδια περίοδο το 2019.

  Τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στο 1,45 δολ. ανά μετοχή, έναντι 89 σεντς ανά μετοχή πέρσι.

  Τα έσοδα, εξάλλου, εκτινάχθηκαν κατά 23%, στα 19,8 δισ. από 16,06 δισ. δολ. το περσινό α' τρίμηνο. Το δ' τρίμηνο του 2019, τα έσοδα είχαν ξεπεράσει τα 20 δισ. δολ.

  Αναλυτές σε έρευνα της FactSet προέβλεπαν προσαρμοσμένα κέρδη της τάξης του 1,28 δολ. ανά μετοχή επί εσόδων 18,67 δισ. δολ.

  Η Intel έχει αναστείλει τις αγορές ιδίων μετοχών και έχει εκδόσει νέο χρέος ύψους 8 δισ. δολ. από την έναρξη της παγκόσμιας κρίσης του κορονοϊού, ωστόσο δεν έχει αναθεωρήσει το guidance της για το σύνολο του έτους, όπως άλλες μεγάλες εταιρείες. Αναλυτές εκτιμούν ότι η Intel πιθανότατα θα ευνοηθεί βραχυπρόθεσμα από την κρίση, καθώς οι ανάγκες για φορητούς υπολογιστές και για ισχύ στον χώρο του cloud-computing προκειμένου μεγάλες μάζες εργαζομένων να εργάζονται από το σπίτι τους φαίνεται να ενισχύουν τις πωλήσεις της.

  Για το β' τρίμηνο, η Intel προβλέπει κέρδη 1,10 δολ. ανά μετοχή επί πωλήσεων 18,5 δισ, δολ. Οι αναλυτές ανέμεναν χαμηλότερου επιπέδου πωλήσεις, αλλά υψηλότερα κέρδη.

  Οι δραστηριότητες data-center της εταιρείας σημείωσαν αύξηση εσόδων κατά 43%, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 29%.

  Η μετοχή της Intel σημείωνε απώλειες άνω του 5% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές,  μετά και την πληροφορία που μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg ότι η Apple ετοιμάζει πέρασμα σε δικής της κατασκευής ημιαγωγούς για τους υπολογιστές Mac.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ