Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Απρ-2020 16:41

  Οι δυνάμεις του Σάρατζ με τη βοήθεια τουρκικών drone ανακατέλαβαν πόλη από τις δυνάμεις του Χαφτάρ

  Οι δυνάμεις του Σάρατζ με τη βοήθεια τουρκικών drone ανακατέλαβαν πόλη από τις δυνάμεις του Χαφτάρ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι δυνάμεις που πρόσκεινται στην αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ και με έδρα την Τρίπολη, Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA), του Φαγέζ αλ-Σάρατζ, κατέλαβαν τη Δευτέρα, τη δυτική πόλη Σαμπράθα, στη Λιβύη, την οποία είχαν υπό τον έλεγχό τους οι δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος έχει έδρα το Τομπρούκ.

  "Μετά από μια σειρά από επιθέσεις με drone, στρατεύματα ξεκίνησαν μια επίθεση από την πόλη Ζαουίγια, σήμερα το πρωί, καταστρέφοντας αρκετά οχήματα στο Σορμάν", ανέφεραν πηγές των δυνάμεων υποστηριζόμενης από την Τουρκία, GNA, στην τουρκική εφημερίδα, Daily Sabah, τη Δευτέρα το πρωί, προσθέτοντας ότι τα στρατεύματα της GNA, έχουν ήδη πάρει την πόλη Σορμάν και προχωρούν στη Σαμπράθα.

  Πηγές στο πεδίο της μάχης, δήλωσαν στην Daily Sabah ότι μια ταξιαρχία που ήταν πιστή στον Χαφτάρ καταστράφηκε από τα τουρκικά drone προσπαθώντας να ξεφύγει από το Σορμάν. Αναφέρθηκε επίσης ότι ορισμένα στρατιωτικά οχήματα που παραδόθηκαν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις δυνάμεις Χαφτάρ καταστράφηκαν από επιθέσεις τουρκικών drone.

  Η Σορμάν, που βρίσκεται 60 χιλιόμετρα από την Τρίπολη, καταλήφθηκε από τις δυνάμεις του LNA, τον Απρίλιο του 2019.

  Μετά την ανάκτηση του ελέγχου της πόλης Σορμάν, οι δυνάμεις της GNA άρχισαν να προχωρούν στη Σαμπράθα για να δημιουργήσουν μια σύνδεση μεταξύ της πρωτεύουσας Τρίπολης και της βορειοδυτικής πόλης Ζουβάρα και απελευθέρωσαν την πόλη το απόγευμα καθώς "οι άμυνες των δυνάμεων του Χάφταρ κατέρρευσαν", αναφέρει η Sabah.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ