Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 30-Οκτ-2019 10:57

  Επιβεβαιώνουν τις συνομιλίες οι Fiat Chrysler - Peugeot

  Επιβεβαιώνουν τις συνομιλίες οι Fiat Chrysler - Peugeot
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Fiat Chrysler Automobiles και η PSA Group της Peugeot, ανακοίνωσαν ότι είναι σε συζητήσεις συγχώνευσης, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη δημιουργία ενός κολοσσού στον κλάδο του αυτοκινήτου ύψους 46 δισ. δολαρίων, που θα αποτελέσει την τέταρτη μεγαλύτερη του κλάδου με βάση τα μεγέθη.

  Οι συζητήσεις έρχονται καθώς οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να αναδιαρθρώσουν τις δραστηριότητές τους, καθώς εντείνονται οι πιέσεις στο κόστος και επιβραδύνεται η παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου μετά από μια περίοδο έντονης ανάπτυξης.

  Και οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες επιβεβαίωσαν τις συνομιλίες μετά από το δημοσίευμα της The Wall Street Journal χθες που ανακοίνωσε πρώτα τις συζητήσεις την Τρίτη.

  "Υπάρχουν συζητήσεις σε εξέλιξη με στόχο τη δημιουργία ενός εκ των κορυφαίων ομίλων παγκοσμίως", αναφέρει η Fiat Chrysler σε σύντομη ανακοίνωσή της.

  Οι αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται υπό πίεση να παρουσιάσουν καινοτόμες ιδέες με ηλεκτρικά οχήματα και αυτοκατευθυνόμενη τεχνολογία, υποχρεώνοντάς τις σε συνεργασία μεταξύ παραδοσιακών ανταγωνιστών, για να μοιραστούν το βάρος των επενδύσεων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ