Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 25-Σεπ-2021 09:30

  Αντιπολίτευση με πτώματα

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Μανόλη Καψή

  Για τον Χρήστο Σπίρτζη, υπεύθυνο τομεάρχη ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ και μεταγραφή εκ των αζήτητων του βαθέως ΠΑΣΟΚ, για τη γυναικοκτονία στη Ρόδο, φταίει…ο Μητσοτάκης. Όπως τουιτάρισε, "μια ακόμη γυναίκα σκοτώθηκε … αφήνοντας την ανασφάλεια να περιδιαβαίνει τις ψυχές των συμπολιτών μας, σε όλη τη χώρα. Πόσες ακόμη πρέπει να θυσιαστούν, για να αντιληφθούν ότι η πολιτική Μητσοτάκη πρέπει να αλλάξει;"".

  Αφήνω ασχολίαστη την ψυχολογική ανάλυση της δραματικής κατάστασης "των ψυχών των συμπολιτών μας σε όλη τη χώρα", που διερμήνευσε με την λεπτότητα που πάντα τον χαρακτηρίζει ο υπεύθυνος ψυχολογίας του κόμματος, αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω αυτό το "σκοτώθηκε".

  Γιατί η Δώρα στη Ρόδο δολοφονήθηκε, δεν σκοτώθηκε. Το λάθος προδίδει την αδιαφορία του ψυχολόγου- σχολιαστή για το τραγικό γεγονός. Σημασία έχει να βρει ευκαιρία να την πέσει και να βρίσει στον Μητσοτάκη, όλα τα άλλα του είναι αδιάφορα. Τελείως αδιάφορα.

  Μένει να μας εξηγήσει ο ψυχολόγος-τομεάρχης, πώς διερμηνεύει τις δολοφονίες των γυναικών, επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα. Φταίει και για εκείνες τις γυναικοκτονίες ο Μητσοτάκης; Ήταν τα κατάλοιπα της πολιτικής των παλαιών (πατριαρχικών) κομμάτων, που αντιμετώπισε ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα έλυνε το πρόβλημα ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά δεν πρόλαβε, όπως θα σχολίαζε ίσως ο Νάσος Ηλιόπουλος;

  Προκάλεσε λιγότερα σχόλια αλλά είναι εξ ίσου εξοργιστική, η δήλωση του Νίκου Φίλη για τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας. Σχολιάζοντας την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, ο τομεάρχης παιδείας του κόμματος της αριστεράς πρότεινε μεικτό σχήμα για να ανοίξει το πανεπιστήμιο, δηλαδή και μαθήματα εξ αποστάσεως και μαθήματα διά ζώσης (η γνωστή ως πολιτική μονά- ζυγά) και πρόσθεσε: "Και όχι μπάτσοι στην πόρτα. Όχι αυτό."

  Μπάτσοι; Η φρασεολογία θυμίζει ανακοίνωση γκρουπούσκουλου της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και προδίδει την απέχθεια του αντισυστημικού ΣΥΡΙΖΑ για τις υπηρεσίες ασφαλείας. Πώς να αποτρέψουν όμως "οι μπάτσοι" τη δολοφονία στη Ρόδο, όταν το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καταστολή των δικαιωμάτων; Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι δεν είναι το σύνθημα; Πώς οι δολοφόνοι να ασχοληθούν στα σοβαρά με τη δολοφονία;

  Και αλήθεια, πώς απευθύνεται ο πρώην υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, στους ένστολους που τον προστατεύουν; Μπάτσους τους αποκαλεί;

  Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ αναρωτήθηκε ποιοι ανήκουν στη μεσαία τάξη, σχολιάζοντας το αφορολόγητο της γονικής παροχής. Ήθελε να εξηγήσει ότι δεν είναι όλοι νοικοκυραίοι στη μεσαία τάξη, υπάρχει και η ελίτ, στην οποία φυσικά ανήκει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. "Απ΄ ότι είδα στο πόθεν έσχες έχει 32 ακίνητα", σχολίασε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το μέτρο ενδεχομένως να είχε και "οικογενειακή" σκοπιμότητα. Για να αποφύγει τους φόρους ο πρωθυπουργός. 

  Αν πάντως μετά τη ΔΕΘ ο πρόεδρος του κόμματος, εκτός από το ποιοι ανήκουν στη μεσαία τάξη, διερωτήθηκε και γιατί οι προτάσεις του δεν πέρασαν στη κοινή γνώμη, όπως φάνηκε και από τις μετρήσεις που ακολούθησαν, υπάρχει εξήγηση. Και δεν φταίει ο Κούλογλου. Ούτε οι δημοσκοπήσεις.

  Δεν είναι ότι πάσχουν οι προτάσεις, όσο και αν η μεσαία τάξη, όποια κι αν είναι αυτή, δικαίως παραμένει επιφυλακτική. Δεν είναι το πρόγραμμα του φταίει, όσο και αν όσοι ακούν πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ θυμούνται το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης.

  Είναι το ύφος του ΣΥΡΙΖΑ που ενοχλεί και εξοργίζει και υπενθυμίζει σε όλους ότι το κόμμα του κ. Τσίπρα δεν έχει αλλάξει. Μπορεί να κάνει αντιπολίτευση ακόμα και πάνω από το πτώμα μιας νεαρής κοπέλας. Μπορεί να χαρακτηρίσει υπεύθυνο τον Μητσοτάκη και τις πολιτικές του, για τη δολοφονία μιας γυναίκας από τον φίλο της. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ