Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Οκτ-2021 00:05

  Sold out

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου

  Η ενοποίηση της "Ελληνικό Α.Ε." στα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2021 έφερε για τη Lamda Development (ΛΑΜΔΑ) ισχυρά κέρδη 224,6 εκατ. ευρώ ενώ η Καθαρή Αξία Ενεργητικού, το γνωστό NAV, ανήλθε στο τέλος Ιουνίου στα 1,392 δισ. ευρώ ή 7,88 ευρώ ανά μετοχή, την ίδια ώρα που το ταμπλό, σύμφωνα με το χθεσινό κλείσιμο, πληρώνει... 7,425 ευρώ.

  Το νούμερο όμως το οποίο κάνει θραύση στους κύκλους των αναλυτών είναι τα 700 εκατ. ευρώ που φαίνεται να αντιστοιχούν σε υφιστάμενες προκαταβολές πελατών με το σύνολο των 27 βιλών να έχει χτυπήσει στην κυριολεξία "Sold out”, ενώ έχει μείνει μόνο προς πώληση ένα μόλις 25% των διαμερισμάτων στο Marina Tower. Πέραν τούτου υπάρχουν και τα σημαντικά επιχειρηματικά deals που έχει κλείσει ήδη η Lamda Development με την Τράπεζα Πειραιώς για την πώληση γραφείων αλλά και με τον όμιλο Fourlis για την πώληση γης πάνω στην οποία θα αναπτυχθεί το "Retail Park” συνολικής επιφανείας 30 χιλ. τετρ. μέτρων.

  Συμπληρωματικά θετική ήταν και η αύξηση της επισκεψιμότητας στα εμπορικά κέντρα του ομίλου για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο με τον τζίρο να είναι μεγαλύτερος κατά 13% και 28% αντίστοιχα σε σχέση με τους ίδιους μήνες το 2020. Και όμως το ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών αλλού "κατοικοεδρεύει" αρνούμενο να κοστολογήσει τα θετικά αυτά εταιρικά νέα, σπρώχνοντας όλο και περισσότερο την τιμή της μετοχής πάνω σε δύο πολύ κρίσιμα διαγραμματικά στοιχεία τα οποία στην πορεία μπορεί να αποδειχθούν και άκρως διεγερτικά για τους αγοραστές. Πρώτο στοιχείο είναι ότι η τιμή έχει βρεθεί στο κάτω άκρο του μακροπρόθεσμου ανοδικού Pitchfork σχηματισμού, όπου τεχνικά επιφέρει ανοδική κίνηση και δεύτερο στοιχείο ότι λίγο πιο κάτω, στα 7,28 ευρώ, διέρχεται ο πολλά βαρύς κινητός μέσος των 50 εβδομάδων. Διακράτηση των εν λόγω στοιχείων δίχως επιβεβαιωμένη καθοδική λεηλάτηση θα επαναφέρει γρήγορα την τιμή της μετοχής σε ανοδική τροχιά προς τα 8 ευρώ.

  πιν

   

  Η αύξηση της δραστηριότητας στα χαλυβουργικά προϊόντα έφερε σημαντική βελτίωση στα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου του 2021 για την ΕΛΑΣΤΡΟΝ (ΕΛΣΤΡ) με τον κύκλο εργασιών να παρουσιάζει αύξηση 66% στα 78,3 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2020 (στο πρώτο εξάμηνο του 2019 ήταν στα 58,1 εκατ. ευρώ) και με τα αποτελέσματα προ φόρων να κλείνουν με κέρδος 12,4 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 0,8 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή  περίοδο.

  Η ισχυρή αυτή άνοδος της κερδοφορίας έχει φέρει την εταιρεία να συναλλάσσεται με ένα P/E : 4,35. Επίσης σύμφωνα με δηλώσεις η ΕΛΑΣΤΡΟΝ έχει την ίδια θετική πορεία και στο τρίτο τρίμηνο. Ο όμιλος επειδή είναι ένας από τους leader στον κλάδο των χαλυβουργικών προϊόντων έχει να αδράξει σημαντικά οφέλη από την τεράστια πίτα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ που θα πέσουν στα επόμενα χρόνια στα έργα υποδομών μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα ΣΔΙΤ.

  Διαγραμματικά τη μετοχή την είχαμε εντοπίσει από τα 0,90 ευρώ τον Αύγουστο του 2020 όταν και την αναφέραμε στο άρθρο "Ο κλάδος που ξύνει τον πάτο" μαζί με τον όμιλο Viohalco λόγω Σιδενόρ ( στα 2,27 ευρώ), Τζιρακιάν Profil (στα 2,08 ευρώ) και Αφοί Κορδέλλου (στα 0,175 ευρώ).

  Τελευταία είχαμε αναφέρει ότι μετά και το πέρασμα της μετοχής πάνω από το όριο των 2 ευρώ έχει ανοίξει τον δρόμο για μια ανοδική αναζήτηση προς την περιοχή των 2,90 με 3 ευρώ. Όντως η τιμή της μετοχής έχει περάσει πλέον πάνω από τον μέσο της διαδρομής στα 2,50 ευρώ, συνεχίζοντας να έχει ως κοντινό προορισμό τα 3 ευρώ.

  πιν


  Ιδιαίτερα θετικά είναι και τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου για την κατασκευαστική ΕΚΤΕΡ Α.Ε. (ΕΚΤΕΡ) καθώς παρουσίασε σημαντική αύξηση 126% στον κύκλο εργασιών κλείνοντας στα 9,877 εκατ. ευρώ από 4,364 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2020, ενώ στα καθαρά αποτελέσματα μετά φόρων εμφάνισε κέρδη 751,59 χιλ. ευρώ από ζημιές 579,16 χιλ. ευρώ. Για τους τύπους να αναφερθεί ότι στο αντίστοιχο πρώτο εξάμηνο του 2019 ο όμιλος είχε κύκλο εργασιών μεγαλύτερο στα 16,8 εκατ. ευρώ αλλά στην τελική κατέβασε ζημιές 84,8 χιλ. ευρώ.  Η λογιστική αξία της μετοχής έχει ανέβει στα 1,63 ευρώ από 1,57 που ήταν στο τέλος του 2020 ενώ το P/E μετά φόρων ανά μετοχή βρίσκεται πλέον στο 8,72.  Διαγραμματικά η μετοχή συνεχίζει να βρίσκει αντίσταση πάνω στην περιοχή των 1,325 ευρώ αν και με τη σωστή ανάγνωση των αποτελεσμάτων θα πρέπει πλέον να βάλει πλώρη για την περιοχή των 1,50 με 1,60 ευρώ. Ο μεσομακροπρόθεσμος διαγραμματικός στόχος εντοπίζεται στα 2 ευρώ. 

  πιν

   

  * Ο Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης & επενδυτικής στρατηγικής

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ