Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Ιουν-2021 00:05

  Περιμένοντας το μεγάλο κύμα

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου

  Ο όμιλος  ALUMIL (ΑΛΜΥ) με μια κεφαλαιοποίηση λίγο πάνω από τα 63 εκατ. ευρώ εμφανίζει ένα P/E κοντά στο 8, με το πρώτο, όμως, τρίμηνο του 2021 να "τρέχει" ήδη με μια αύξηση +8,4% στις πωλήσεις και +21,3% στα ενοποιημένα αποτελέσματα σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020. Το στοιχείο αυτό μας φανερώνει ακόμα περισσότερο το ανοδικό περιθώριο που έχει η μετοχή ιδιαίτερα αν υποθέσουμε ότι το 2021 θα εξελιχθεί σε μια πολύ καλή χρονιά για τον όμιλο δίχως να έχουμε καν υπολογίσει το επιχειρησιακό  πλάνο της ALUMIL, που βρίσκεται σε πλήρη αναπτυξιακή πορεία. Διαγραμματικά η μετοχή αποτυπώνεται υπό την ανοδική πίεση της μακροπρόθεσμης ισχυρής γραμμής τάσης "Q” να έχει βάλει ρότα για το κατώφλι της μικρής ζώνης αντίστασης των 2,25 με 2,20 ευρώ. Περιοχή, όπου η μετοχή πέρασε δίχως επιστροφή στην έντονη βύθιση του 2008. Η αντίσταση τώρα που μπορεί να παίξει το ρόλο του "σκληρού” εντοπίζεται πολύ ψηλότερα στα 3,20 ευρώ ή ένα σχεδόν +63% από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος. Αυτό τουλάχιστον ορίζει η εφαρμογή της τεχνικής ανάλυσης πάνω στο μηνιαίο chart τιμών της ALUMIL αν και με τον αναμενόμενο οικοδομικό καταιγισμό στην επόμενη 2ετία και υπό την πιστή εφαρμογή του επιχειρηματικού πλάνου του ομίλου δεν είναι διόλου απίθανο να δούμε το κύμα να παρασύρει τη τιμή πάνω από τα 3 ευρώ.

  πιν

   

  Επιδιώκοντας μια εμπεριστατωμένη τεχνική  ματιά στα διαγραμματικά δρώμενα της  Πειραιώς Financial Holdings  (ΠΕΙΡ) εντοπίζουμε τη μετοχή της να ανακαταλαμβάνει με πάνω από 4 εκατ. τεμάχια το οχυρό των 1,60 ευρώ και ταυτόχρονα την κεφαλαιοποίηση των 2 δισ. ευρώ. Το θετικό στη μέχρι τώρα συμπεριφορά της μετοχής είναι ότι παρά το κύμα των ρευστοποιήσεων, που δέχθηκε τον περασμένο Μάιο δεν παρέδωσε στις άτακτες ορδές των πωλητών το επικίνδυνο για τη συνέχεια επίπεδο στήριξης των 1,45 ευρώ. Αντιθέτως δημιουργώντας στο δίωρο διάγραμμα τιμών  δύο σημαντικούς  τοπικούς πυθμένες γύρω από τα σημεία των 1,48 με 1,45 ευρώ ανέστρεψε την τάση ωθώντας τη μετοχή πάνω από το τασικό Keltner Channel. Για τις επόμενες συνεδριάσεις η βραχυχρόνια διαγραμματική προσοχή θα είναι εστιασμένη στα υψηλά, που είχε σημειώσει η Πειραιώς μετά την είσοδο των νέων μετοχών. Δηλαδή στα 1,67 και 1,65 ευρώ. Η δυναμική ανοδική διαπερατότητα των εν λόγω σημείων θα προκαλέσει πιθανό αγοραστικό κύμα με αρχικό στόχο την καταγραφή τιμών μέσα στο εύρος διακύμανσης των 1,70  με 1,80 ευρώ δίνοντας στο τελευταίο "pivot” την πολύ  ενδιαφέρουσα κεφαλαιοποίηση των 2,25 δισ. ευρώ.

  πιν

   

  Η άνοδος κατά 550% στα EBITDA και κατά 649% στα κέρδη μετά φόρων που πέτυχε στο πρώτο τρίμηνο του 2021 ο όμιλος Πετρόπουλος (ΠΕΤΡΟ) δεν αφήνει και πολλά διαγραμματικά περιθώρια στη μετοχή του από το να ανέβει στο κύμα, διαλύοντας  ανοδικά το όριο αντίστασης των 7 ευρώ και να κινηθεί προς το προπύργιο των υψηλών του 2020 στα 8,05 ευρώ. Η κεφαλαιοποίηση της Πετρόπουλος που ιδρύθηκε το 1922 στη Θεσσαλονίκη και "τιμολογείται" με το χθεσινό κλείσιμο των 6,86 ευρώ στα 48,5 εκατ. ευρώ δείχνει να έχει ακόμα σημαντικά  περιθώρια αναρρίχησης υπό το βάρος του εξελισσόμενου ανοδικού στροφέα "W” και των έντονα ανοδικών τεχνικών δεικτών ορμής.

  πιν

   

  Μια άλλη εταιρεία που θα ωφεληθεί σημαντικά από την κατασκευαστική ανάταση είναι και ο όμιλος ΜΑΘΙΟΣ ΠΥΡΙΜΑΧΑ (ΜΑΘΙΟ). Το άνοιγμα εκ νέου της κατασκευαστικής αγοράς του αραβικών χωρών του κόλπου, η ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων, που μπορεί να ξεπεράσει τα 3,4 δισ. ευρώ προϋπολογισμό έως το 2026  και  η έναρξη του μεγαλύτερου project  αστικής ανάπλασης, που ακούει στο όνομα "Ελληνικό” είναι μερικά από τα αναπτυξιακά δεδομένα που μπορούν να ενισχύσουν την κερδοφορία της πιο παλιάς ίσως βιομηχανίας δομικών υλικών στη χώρα. Επίσης σημαντικό ρόλο στη σκακιέρα της  πράσινης ευρωπαϊκής οικιστικής ανανέωσης μπορεί να παίξει και η θυγατρική που έχει ο όμιλος στο Bochum της Γερμανίας.  Τεχνικά τώρα η μετοχή εμφανίζεται  στο Heikin Ashi διάγραμμα να είναι  διατεθειμένη να ταξιδέψει έως την περιοχή της πρώτης αντίστασης των 0,80 με 0,73 ευρώ. Η αύξηση στους όγκους συναλλαγών που επιτελέστηκε μετά την ανοδική απόδραση από τα 0,55 ευρώ μας προϊδεάζει για συνέχιση της υπάρχουσας ανοδικής κίνησης. 

  πιν


  * Ο κ. Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής στρατηγικής στην Aenaon Markets. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ