Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Μαρ-2021 00:05

  Στα όρια διαφυγής

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου

  Ο κεντρικός τίτλος που θέλει τον ΑΔΜΗΕ  να  εξελίσσεται σε τεχνολογική εταιρεία αξιοποίησης υποδομών και τεχνογνωσίας στην παρουσίαση του νέου στρατηγικού πλάνου για την επόμενη τετραετία ήταν ίσως αρκετός για να ξυπνήσει τον γιγάντιο αυτό διαχειριστή μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Η τεχνολογία αιχμής και η ενίσχυση της περιουσιακής βάσης που αναμένεται να αναπτύξει ο ΑΔΜΗΕ μέσα από αυτό το στρατηγικό σχεδιασμό έσπρωξε την τιμή της μετοχής μέσα στο πολύ κρίσιμο επίπεδο αντίστασης των 2,68 με 2,70 ευρώ, καταγράφοντας έτσι νέο ιστορικό υψηλό σε επίπεδο ημερήσιου κλεισίματος. Εδώ που τα λέμε ενεργειακή μετάβαση στην πράσινη ενέργεια δίχως τη συμβολή του ΑΔΜΗΕ δεν γίνεται. Διαγραμματικά το ζητούμενο είναι η αύξηση του όγκου συναλλαγών και η επιβεβαιωμένη ανοδική διαφυγή με ημερήσια κλεισίματα πάνω από τα 2,70 ευρώ. Μόνο έτσι η μετοχή του ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών θα αναπτύξει ταχύτητα για να προσεγγίσει το όριο των 3 ευρώ. Στην περίπτωση που η τιμή ξεφύγει και από εκεί τότε όλα μπορούν να γίνουν μιας που η μετοχή θα περπατάει σε ανεξερεύνητες διαγραμματικά περιοχές.

  πιν

   

  Τα τεράστια projects, που αναμένονται να αναπτυχθούν στην επόμενη τριετία μέσα από το Ταμείο Ανάπτυξης και τα ΕΣΠΑ αλλά και της τεράστιας επένδυσης στο  Ελληνικό έχουν αρχίσει και φωτίζουν τις μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές στον κλάδο του χάλυβα με τις περισσότερες εταιρείες από αυτές να μπαίνουν στο μάτι αρκετών επενδυτών θεσμικών και μη. Χαρακτηριστικό είναι το διάγραμμα της εταιρείας Έλαστρον (ΕΛΣΤΡ), όπου μετά από σχεδόν 540 μέρες δείχνει να έχει τη δύναμη να καταστρατηγήσει την αντίσταση στα 1,53 ευρώ και να κινηθεί προς το μονοπάτι που οδηγεί στα ιστορικά ψηλά των 1,75 ευρώ.  Μάλιστα η συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης με τον σημαντικό όγκο των 44 χιλ. τεμαχίων μπορεί να τοποθέτησε το πρώτο λιθαράκι για την αναφερόμενη ανοδική κίνηση.

  πιν

   

  Ο όμιλος Κυριακούλη  (ΚΥΡΙΟ), που δραστηριοποιείται στον θαλάσσιο τουρισμό με σκάφη αναψυχής, ιδιόκτητα και τρίτων, τη διαχείριση τουριστικών λιμένων και την  εκμετάλλευση ακινήτων φαίνεται διαγραμματικά να έχει αγκυροβολήσει για τα καλά γύρω από τα 1,10 ευρώ.  Η δε χρηματιστηριακή  κεφαλαιοποίηση βρίσκεται λίγο πάνω από τα 8 εκατ. ευρώ την ίδια ώρα που η καθαρή θέση του ομίλου έγραφε  στο 9μηνο του 2020 περί τα  16,6 εκατ. ευρώ. Με το παγκόσμιο κλίμα να θέλει τους θεσμικούς επενδυτές να παίρνουν σταδιακά θέση στην ανάταση του τουρισμού μετά και το πέρας του τελικού εμβολιαστικού κύματος ίσως η μετοχή του ομίλου Κυριακούλη να δίνει σε αυτά τα επίπεδα τιμών ένα καλό σημείο εισόδου. Τεχνικά πάντως το επίπεδο που θα επιφέρει έντονη αλλαγή στο μοτίβο πλάγιας λειψυδρίας είναι αυτό στα 1,38 ευρώ. Δυναμική  απόδραση  πάνω από εκεί θα απελευθερώσει ένα μεγάλο χώρο ανοδικής προέλασης  και δραστηριοποίησης των αγοραστών μιας που το επόμενο σημείο σκληρής αντίστασης εντοπίζεται στα 1,96 και στα 2,58 ευρώ.

  πιν

   

  Το  σχέδιο ανάπτυξης της εταιρείας ΒΙΟΤΕΡ  (ΒΙΟΤ) με σκοπό τη βιωσιμότητά της και την παροχή ουσιαστικής δυνατότητας επαναδραστηριοποίησής της φαίνεται να μπαίνει στις ράγες με τη μετοχή να δηλώνει έτοιμη να πατήσει πάνω από τα 0,39 ευρώ, όπου και αποτελεί το άνω όριο του "Flag” σχηματισμού. Η επιβεβαιωμένη διάσπαση που δείχνει διαγραμματικά ότι  χτίζεται σταδιακά στο weekly chart τιμών δύναται να καλλιεργήσει τέτοιες ανοδικές δυνάμεις που υπό τον κατάλληλο όγκο συναλλαγών μπορεί να οδηγήσει τη μετοχή στα 0,55 ευρώ. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία βρίσκεται στην επιτήρηση και το ρίσκο που ενέχεται στις όποιες αγοραστικές κινήσεις θα πρέπει να είναι… "ελεγχόμενο".  

  πιν

   

  * Ο κ. Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής στρατηγικής στην Aenaon Markets. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ