Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Ιουλ-2020 00:05

  Η επανάσταση της μπουλντόζας

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου

  Επιτέλους η πολυαναμενόμενη άφιξη της μπουλντόζας στον χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό είναι γεγονός.  Η έναρξη μετά από 6 χρόνια αναμονής της σταδιακής κατασκευής του μεγαλύτερου έργου στην Ελλάδα, έχει φέρει "ταραχή" στις κατασκευαστικές μετοχές. Η δε  σημερινή τελετή των εγκαινίων της εμβληματικής επένδυσης, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα θέσει συνειρμικά "τον δάκτυλον εις τον τύπον των ήλων" σε όσους άπιστους Θωμάδες διατείνονταν ότι η επένδυση είχε  στομώσει για τα καλά. Βέβαια για να πάρει φωτιά ο κύριος πυρήνας της επένδυσης θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ο διαγωνισμός  για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας καζίνο, κάτι που αναμένεται στις αρχές του Σεπτέμβρη.  

  Κάτω από αυτό  το εορταστικό πρίσμα ξεκινάμε τη τεχνική ανάλυση με την ΙΝΤΡΑΚΑΤ.  Τον πρωτεργάτη της επανάστασης της μπουλντόζας, όπου με τη θορυβώδη είσοδό της στο  σύμπλεγμα των 5 συνδεόμενων κτιρίων, ακριβώς δίπλα από τις εγκαταστάσεις του πρώην δυτικού αερολιμένα, έχει λάβει το μετοχικό "ok"  για τη διαγραμματική κατεδάφιση της αντίστασης των 1,20 ευρώ. Το σημείο αυτό ταλανίζει τη μετοχή από την αρχή του καλοκαιριού με ρευστοποιήσεις άνω των  440 χιλ. τεμαχίων. Η επιτυχής ρήξη των 1,20 ευρώ θα δώσει το έδαφος για τα 1,32 και για τα 1,54 ευρώ, όπου αναμένεται να γίνει και η μεγαλύτερη μάχη με τους πωλητές. Η ζώνη η οποία δε πρέπει να αλωθεί  για να παραμείνει σε ισχύ ο στόχος των 1,54 ευρώ είναι αυτή που διέρχεται από τα 1,10 έως το 1 ευρώ.

  πιν

   

  Η ΓΕΚΤΕΡΝΑ έχει έναν λόγο παραπάνω για να "γιορτάσει" με την υπερκάλυψη κατά μιάμιση φορά του επταετούς ομολόγου, λαμβάνοντας  προσφορές 700 εκατ. ευρώ ενώ ζητούσε 500 εκατ. ευρώ. Από ό,τι φαίνεται η πράσινη ενέργεια έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον μεγάλων θεσμικών επενδυτών δημιουργώντας χώρο για τη μετοχή προς τα 7 ευρώ. Αναλυτικότερα στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών η τιμή της μετοχής χτυπάει με άγριες διαθέσεις την αντίσταση της ζώνης των 6,54 με 6,60 ευρώ. Επιβεβαιωμένη διέλευση άνω των 6,60 ευρώ με αυξημένο όγκο συναλλαγών θα δώσει λαβές στους Bulls για ένα ταξιδάκι προς την ευρύτερη περιοχή αντίστασης των 7 με 7,70 ευρώ, αλλάζοντας έτσι το όλο μεσοπρόθεσμο τοπίο. Πάντως μέχρι τώρα το επίπεδο των 6 ευρώ έχει αναγνωριστεί ως εξαιρετική βάση αγοράς των swing επενδυτών.

  πιν

   

  Και όμως ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ αργά αλλά σταθερά χτίζει προσωπικότητα ανοδικού πρωταγωνιστή, καθώς στις τελευταίες απειλητικές συνεδριάσεις κράτησε με στόμφο το πάτωμα του 1, απορροφώντας 3,6 εκατ. τεμάχια. Ζητούμενο για τη συνέχεια είναι το άγγιγμα της αντίστασης των 1,20 ευρώ και η εν εξελίξει συμπεριφορά της μετοχής. Θετικά στοιχεία διαπερατότητας θα ανάψουν το πράσινο φως για το επόμενο ανοδικό όροφο των 1,50 ευρώ. Επίπεδο, από όπου είχε πραγματοποιήσει βουτιά στο κενό υπό τη καθοδική διάλυση του σχηματισμού Head & Shoulders στα τέλη του περασμένου Φλεβάρη.

  πιν

   

  Ο Όμιλος ΑΒΑΞ  στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2019 εμφάνισε αύξηση 7% στον  ενοποιημένο κύκλο εργασιών  σε 575,9 εκατ. ευρώ έναντι  538,4 εκατ. ευρώ. του 2018 με τις  λειτουργικές ταμειακές ροές, μη λαμβάνοντας υπόψη τις διακοπείσες δραστηριότητες, να παρουσίασαν επίσης σημαντική αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Να σημειωθεί επίσης ότι στο τέλος του 2019, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο του Ομίλου ξεπερνούσε  τα 1,3 δισεκ. ευρώ. Διαγραμματικά αυτό που προέχει στη μετοχή είναι να αρπάξει ανοδικά το κλειδί των 0,4450 ευρώ. Πάτημα πάνω από εκεί σε ημερήσιο κλείσιμο θα δώσει δυνάμεις στη μετοχή για κινηθεί προς το πρώτο επίπεδο αντίστασης των 0,48 ευρώ, έχοντας όμως κατά νου την πολύ σκληρή ζώνη των 0,53 με 0,5150 ευρώ. Έντονη αλλαγή σκηνικού μπορεί να προκληθεί μόνο με τη πτωτική καταστρατήγηση των 0,40 ευρώ με ισχυρό όγκο ρευστοποιήσεων.

  πιν


  * Ο κ. Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής στρατηγικής στην Aenaon Markets  

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ