Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 17-Νοε-2025 23:04

    Υποχωρεί το πετρέλαιο με φόντο την επανέναρξη των εξαγωγών στο ρωσικό Νοβοροσίσκ

    Υποχωρεί το πετρέλαιο με φόντο την επανέναρξη των εξαγωγών στο ρωσικό Νοβοροσίσκ
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν τη Δευτέρα, καθώς ξανάρχισαν οι εξαγωγές στο ρωσικό λιμάνι Νοβοροσίσκ, μετά από διήμερη διακοπή λόγω ουκρανικής επίθεσης.

    Το Brent υποχώρησε 19 σεντς, ή 0,3%, στα 64,20 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό WTI κατέγραφε πτώση 18 σεντς, ή 0,3%, στα 59,91 δολάρια.

    Και οι δύο δείκτες σημείωσαν άνοδο άνω του 2% την Παρασκευή μετά την αναστολή των εξαγωγών στο Νοβοροσίσκ και σε έναν γειτονικό τερματικό σταθμό του CPC, που επηρέασε το 2% της παγκόσμιας προσφοράς.

    Οι εξαγωγές πετρελαίου στο Νοβοροσίσκ της Μαύρης Θάλασσας ισοδυναμούν με 2,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

    Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τον αντίκτυπο των δυτικών κυρώσεων στη Ρωσίας. Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις που απαγορεύουν τις συναλλαγές με τις ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες Lukoil και Rosneft, με αυτές να τίθενται σε ισχύ στις 21 Νοεμβρίου.

    Διαβάστε ακόμη:

    * Reuters: Η Chevron στην κούρσα για την πιθανή αγορά περιουσιακών στοιχείων της ρωσικής Lukoil

    * Ιράκ: Σε συζητήσεις για 6μηνη εξαίρεση από τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Lukoil

    * Η Ουκρανία χτυπά ενεργειακό κόμβο της Ρωσίας και "πληγώνει" τις εξαγωγές πετρελαίου

    * Ρωσία: Μετά τις κυρώσεις, η Lukoil συζητά με πιθανούς αγοραστές των περιουσιακών της στοιχείων στο εξωτερικό

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ