Δευτέρα, 06-Οκτ-2025 22:41
Κέρδη για το πετρέλαιο μετά την συγκρατημένη αύξηση της παραγωγής του OPEC+

Με κέρδη άνω του 1% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας το πετρέλαιο μετά την απόφαση του OPEC+ για την αύξηση της παραγωγής του το Νοέμβριο η οποία αποδείχθηκε μικρότερη των εκτιμήσεων, μετριάζοντας έτσι τις ανησυχίες για τον κίνδυνο να δημιουργηθούν συνθήκες υπερπροσφοράς στις διεθνείς αγορές.
Ειδικότερα, το αμερικανικό WTI κέρδισε 81 cents ή 1,33% στα 61,69 δολ. ενώ το Brent πρόσθεσε 94 cents ή 1,46% στα 65,47 δολ. το βαρέλι.
Την Κυριακή, ο OPEC και οι σύμμαχοι του (OPEC+) ανακοίνωσαν ότι θα αυξήσουν την παραγωγή τους από το Νοέμβριο κατά 137.000 βαρέλια την ημέρα, όπως είχαν κάνει και τον Οκτώβριο. Προηγουμένως, πηγές είχαν αναφέρει ότι το καρτέλ εξέταζε μια αύξηση έως και 411,000 βαρέλια την ημέρα για το Νοέμβριο.