Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 05-Σεπ-2025 22:29

    "Βουτιά" άνω του 2% για το πετρέλαιο μετά την αδύναμη έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ

    "Βουτιά" άνω του 2% για το πετρέλαιο μετά την αδύναμη έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Παρασκευή, καθώς η αδύναμη έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ θόλωσε τις προοπτικές για τη ζήτηση ενέργειας, ενώ η διόγκωση των αποθεμάτων μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω μετά τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ και των συμμάχων παραγωγών το Σαββατοκύριακο.

    Το Brent διαμορφώθηκε στα 65,50 δολάρια το βαρέλι, μειωμένο κατά 1,49 δολάρια ή 2,22%. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate έκλεισε στα 61,87 δολάρια, με πτώση 1,61 δολάρια ή 2,54%.

    Την Τετάρτη, το Reuters ανέφερε ότι οκτώ παραγωγοί του ΟΠΕΚ+ θα εξετάσουν το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης της παραγωγής σε συνάντηση την Κυριακή. Τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 2,4 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, αντί να μειωθούν όπως ανέμεναν οι αναλυτές.

    Οι μισθοδοσίες εκτός της γεωργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν μόνο κατά 22.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, αφού αυξήθηκαν κατά 79.000 αναθεωρημένες προς τα πάνω τον Ιούλιο, ανέφερε το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας στην προσεκτικά παρακολουθούμενη έκθεση για την απασχόληση την Παρασκευή.

    Οι προσδοκίες αυξάνονται ότι ο ΟΠΕΚ+, ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και οι σύμμαχοί του, όπως η Ρωσία, θα αποφασίσουν στη συνεδρίαση της Κυριακής να προωθήσουν περισσότερα βαρέλια στην αγορά για να ανακτήσουν μερίδιο αγοράς.

    Η ομάδα θα αρχίσει να ξετυλίγει ένα δεύτερο στρώμα περικοπών στην παραγωγή κατά περίπου 1,65 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, ή 1,6% της παγκόσμιας ζήτησης, περισσότερο από ένα χρόνο νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.

    Οι κίνδυνοι προσφοράς εξακολουθούν να στηρίζουν την αγορά. Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε στους Ευρωπαίους ηγέτες την Πέμπτη ότι η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ