Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 07-Νοε-2023 11:18

    Χρηματιστήριο: Ελεγχόμενη οπισθοχώρηση μετά το άλμα

    χρηματιστηριο γενικη
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15:20

    του Μάνου Χαχλαδάκη

    Οι κινήσεις profit taking έχουν το προβάδισμα στη Λεωφόρο Αθηνών που υποχωρεί ελεγχόμενα μετά την ισχυρή άνοδο χτες, με την Aegean να βάζει κάποια αναχώματα.

    Ειδικότερα, μετά το αρνητικό άνοιγμα ο Γενικός Δείκτης επιχείρησε για λίγο να κινηθεί ανοδικά δοκιμάζοντας μία κίνηση έως τις 1.240,75 μονάδες (+0,27%) ωστόσο στην πορεία παρέδωσε τα όποια κέρδη και πλέον υποχωρεί κατά 0,8% κινούμενος στις 1.227 μονάδες.

    Ο τζίρος είναι στα 40,3 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 1,3 εκατ. σε 4 πακέτα ενώ έχουν διακινηθεί 10  εκατ. τεμάχια.

    Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 1% στις 988 μονάδες, ο FTSE της υψηλής κεφαλαιοποίησης βρίσκεται στο -0,95% και τις 2.998 μονάδες, ενώ ο FTSEM της μεσαίας υποχωρεί κατά 0,33% στις 2.006 μονάδες.

    Μετά από μία σημαντικά ανοδική εβδομάδα και τα κέρδη 1,44% χτες, η αγορά της Αθήνας είναι λογικό να κάνει μία στάση για δυνάμεις με χαρτοφυλάκια να κλειδώνουν μέρος από τα πρόσφατα κέρδη, την ώρα που επικρατεί μία νευρικότητα και στα διεθνή ταμπλό.

    Στο επίκεντρο της προσοχής βάσει συναλλαγών βρίσκονται ο Μυτιληναίος και οι τέσσερις τράπεζες, με τον πρώτο να υποχωρεί κατά 2,3% με τον υψηλότερο τζίρο της συνεδρίασης στα 5,3 εκατ. ευρώ.

    Στους τραπεζικούς τίτλους η Εθνική υποχωρεί κατά 1,2% παρά τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοίνωσε πριν το άνοιγμα με κερδοφορία €855 εκατ. στο εννεάμηνο, η Περαιώς χάνει 1,1%, η Alpha 0,65%, ενώ η Eurobank επιχειρεί να κινηθεί ανοδικά αλλά με οριακές μεταβολές ενόψει της παρουσίασης των δικών της μεγεθών μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

    Ορισμένα στηρίγματα επιχειρούν να δώσουν η Aegean με +1,9% και τζίρο 2,3 εκατ. μετά την πρόθεση εξαγοράς των warrants που αποφάσισε να ασκήσει το δημόσιο, η Jumbo με +0,4%, o Τιτάνας με +1% και η Ideal που ξεχωρίζει από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση με κέρδη 2% και τζίρο 1,1 εκατ. ευρώ.

    Αντίθετα, ο ΟΤΕ χάνει 1%, ο ΟΠΑΠ 1,05%, η ΔΕΗ 0,6% όλες με τζίρο άνω του 1,5 εκατομμυρίου και η Motor Oil 0,4% με 940 χιλ. 

    Με χαμηλότερη αξία συναλλαγών, η ΕΥΔΑΠ υποχωρεί κατά 2,25%, η Ελλάκτωρ κατά 1,9% και η Ελβαλχαλκόρ κατά 1,8%.

    Σημειώνεται ότι οι νέες μετοχές της Intralot από την αύξηση κεφαλαίου θα εισαχθούν τελικά αύριο προς διαπραγμάτευση, όπως ενημέρωσε η εισηγμένη, ενώ η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Trade Estates με την τιμή στα 1,92 ευρώ μετατέθηκε για την Παρασκευή αντί για αύριο Τετάρτη.

    Στο διεθνές πεδίο, οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται ελαφρώς πτωτικά με τον DAX στο -0,15%, τον CAC 40 στο -0,5% και τον πανευρωπαϊκό Stoxx 50 στο -0,35%, ενώ ο FTSE 100 δοκιμάζει να κινηθεί υψηλότερα με +0,1%

    Στις ΗΠΑ οι δείκτες της Wall Street συμπλήρωσαν χτες την 6η ανοδική τους συνεδρίαση αλλά με μικρά κέρδη στην περιοχή του 0,1% - 0,3%, με τα futures τους να κινούνται ελαφρώς πτωτικά σήμερα.

    Τέλος, η  απόδοση του 10ετούς ΗΠΑ υποχωρεί στο 4,62%, ενώ πτωτικές είναι οι τάσεις και στην αγορά πετρελαίου με το WTI κάτω από το 80 δολ. το βαρέλι (79,3 δολ.) και το Brent στα 83,5 δολ. με απώλειες της τάξεως του 2%.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ