Πέμπτη, 21-Σεπ-2023 12:57
Ξανά στα χέρια των πωλητών τα ηνία στο Χρηματιστήριο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15:54
Στους πωλητές έχει περάσει εκ νέου το πάνω χέρι στο χρηματιστήριο, καθώς οι προσπάθειες να εκδηλωθεί η αντίδραση δείχνουν να πέφτουν στο κενό και ο γενικός δείκτης χάνει ξανά τη ζώνη των 1.200 μονάδων.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,5% στις 1.194,3 μονάδες, με τον τζίρο ιδιαιτέρως αυξημένο καθώς έχει ξεπεράσει τα 80 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος είναι στα 22 εκατ. τεμάχια.
Ο FTSE προσπαθεί να διατηρήσει το θετικό πρόσημα με μόλις +0,03% στις 2.908 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης από το -1,77% πλέον σημειώνει οριακή πτώση 0,03% στις 914 μονάδες.
Ο FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποίησης συνεχίζει με ισχυρές απώλειες 3% στις 1.935 μονάδες, αλλά κυρίως λόγω της βουτιάς της Epsilon.
Οι αγοραστές φαίνεται ότι έχουν επανέλθει επιλεκτικά, χωρίς να μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να κρατήσουν την πτώση του Σεπτεμβρίου κάτω από το 10%, ένα άτυπο ορόσημο για την έναρξη της bear market.
Το κλίμα δεν είναι θετικό και αυτό λειτουργεί ανασταλτικά σε αρκετά χαρτοφυλάκια να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ειδικά εκείνα που έχουν περιορισμένη δύναμη πυρός. Για να μπορέσει να ανατραπεί η εικόνα αυτή θα πρέπει η αγορά να καλύψει τουλάχιστον το χαμένο έδαφος αυτής της εβδομάδας, επαναλαμβάνοντας… ίσως το ίδιο μοτίβο με εκείνο της προηγούμενης.
Στο ταμπλό, Σαράντης, Ελλάκτωρ και Coca Cola δέχονται αυτήν την ώρα ισχυρές πιέσεις, με τις Aegean, Titan, Quest, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο, Πειραιώς, ΕΛΧΑ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ και Cenergy να σημειώνουν απώλειες άνω του 1%.
Ανοδικά με κέρδη άνω του 1% κινούνται οι Jumbo, Εθνική, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ επίσης θετικά αλλά με μικρότερα κέρδη κινούνται οι Alpha Bank, Μυτιληναίος, Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil και Autohellas.