Τρίτη, 12-Σεπ-2023 17:00
Το ράλι του πετρελαίου κλυδωνίζει τη Wall Street

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 22:30
Στο κόκκινο συνεχίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street λίγο πριν την ολοκλήρωση των συναλλαγών της Τρίτης με την ανησυχία για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης των πληθωριστικών πιέσεων να επανέρχεται στο προσκήνιο μετά το άλμα των τιμών του πετρελαίου σε νέο υψηλό έτους.
Το αργό έκλεισε σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Νοεμβρίου, σε μια εξέλιξη που σίγουρα δυσκολεύει το έργο της Federal Reserve να επαναφέρει τον πληθωρισμό στον στόχο του 2%.
Την Τετάρτη ανακοινώνονται εξάλλου στις ΗΠΑ τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή τον Αύγουστο, ενώ την Πέμπτη θα ακολουθήσουν τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού και τις λιανικές πωλήσεις. Τα στοιχεία θα βρεθούν στο επίκεντρο της ανάλυσης της Fed ενόψει των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής την επόμενη εβδομάδα, αλλά και για τη συνεδρίαση του Νοεμβρίου.
Οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί λίγο πριν την δημοσίευση των οικονομικών στοιχείων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τους καταλύτες για την πορεία της αγοράς στη συνέχεια.
Δείκτες – Στατιστικά
Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 42,53 μονάδες ή -0,12% στις 34.625,72 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 χάνει 27,45 μονάδες ή -0,61% στις 4.460,08 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί 144,41 μονάδες ή -1,04% στις 13.773,84 μονάδες.
Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 14 κινούνται με θετικό πρόσημο και 16 με αρνητικό. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει η Goldman Sachs Group με άλμα 6,74 δολ. ή 2,08% στα 331,39 δολ. και ακολουθούν η Walgreens Boots Alliance με κέρδη 1,89% στα 21,84 δολ. και η Chevron με άνοδο 1,80% στα 166,71 δολ.
Στον αντίποδα, οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες είναι η Apple (-2,00%), η Procter & Gamble (-1,98%) και η Microsoft (-1,76%).
O τίτλος της Apple βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός παρουσίασε σήμερα τα νέα του προϊόντα, μεταξύ των οποίων και το νέο iPhone 15.
Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού έχει χάσει 5% στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις μετά την απόφαση των κινεζικών αρχών να περιορίσει τη χρήση του iPhone σε κρατικούς φορείς.
Βουτιά 13% σημειώνει εξάλλου η μετοχή της Oracle μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων χθες το βράδυ.