Συνεχης ενημερωση
Δώδεκα εταιρείες εμφάνισαν μεταβολές στη μετοχική τους σύνθεση σύμφωνα με τη λίστα (δείτε το σχετικό link) με τις συμμετοχές εισηγμένων στο ΧΑ εταιρειών βάσει των ποσοστών που έχουν διαμορφωθεί από πράξεις μετόχων και έχουν γνωστοποιηθεί μέχρι και τις 5 Οκτωβρίου.
Πρόκειται για τις ακόλουθες εταιρείες: Vivartia, ΥΓΕΙΑ, Εθνική Ασφαλιστική, Μυτιληναίος, ΝΕΛ, Attica Group, Jumbo, Marfin Investmnet Group, Αlpha Trust Ανδρομέδα, Γαλαξίδι, Unibrain, ΕΛΒΙΕΜΕΚ.
Eιδικότερα, σε 69,71% από 77,58% κατήλθε η συμμετοχή της Marfin Investment Group στην Vivartia. Παράλληλα, η MIG αύξησε το ποσοστό τής στο ΥΓΕΙΑ σε 32,88% από 29,84% προηγουμένως, ενώ η MIG κατέχει το 5,04% του μετοχικού κεφαλαίου της, μετά από την απόκτηση ιδίων μετοχών. Επίσης, σε 94,39% από 91,54% ανήλθε η συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στην Εθνική Ασφαλιστική.
Μεταβολές παρατηρήθηκαν και στην μετοχική σύνθεση του Ομίλου Μυτιληναίου, όπου ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, μείωσε τη συμμετοχή του στο 15,28% από 18,5%. Την ίδια στιγμή, το ποσοστό του κ. Ιωάννη Μυτιληναίου, αντιπροέδρου, κατήλθε σε 16,22% από 18,56% προηγουμένως, ενώ η Morgan Stanley and Co Incorporated New York εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο του ομίλου με 5,08%.
Συγχρόνως, σε 11,22% από 14,31% μειώθηκε η συμμετοχή της Millenium Bank στα δικαιώματα ψήφου της ΝΕΛ, καθώς η μεταβολή παρατηρήθηκε από άρση (μερική) ενεχυρίασης μετοχών.
Παράλληλα, ο κ. Περικλής Παναγόπουλος μηδένισε τη συμμετοχή του στην Attica Group από 43,49%, ενώ η MIG Shipping, εταιρεία ελεγχόμενη από την MIG, εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της ναυτιλιακής με 51,3%. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός πως η Capital Research and Management Company συμμετέχει στην Jumbo με 15,31%.
Στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Trust Ανδρομέδα, το ποσοστό της Αlpha Trust ΑΕΠΕΥ αυξήθηκε σε 28,55% από 6,78%, ενώ της Αlpha Trust ΑΕΔΑΚ διαμορφώθηκε σε 7,79% από 0% προηγουμένως. Στην "Γαλαξίδι", η κ. Αθανασία Παντελεημονίτου διατηρεί συμμετοχή 58,9%, η κ. Αλεξάνδρα Κοντέλλη 5,81% (από 5,8%) και ο κ. Ιωάννης Κοντέλλης 5,81%. Πάντως, η EFG Private Bank (Luxembourg) μείωσε τη συμμετοχή της σε 4,78% από 5,01% στην Unibrain.
Tέλος, μετά από συναλλαγή που πραγματοποιήθηκε στις 4/10 η μετοχική σύνθεση της ΕΛΒΙΕΜΕΚ έχει ως εξής: η Remco Holdings διατηρεί συμμετοχή 39,99% (από 40%), η Ελληνοβαλκανική 16,21% (40%), ενώ η Τρίτων ΑΕ απέκτησε το 23,79%. Σημειώνεται πως η Remco και η Τρίτων είναι συμφερόντων του κ. Νικολάου Ρεμαντά.
-
19:36 Η αμερικανική Equinix θα επενδύσει 4,4 δισ. ευρώ στη Βρετανία για ανάπτυξη data centers
-
19:23 Μεικτό κλείσιμο στις ευρωαγορές
-
19:08 Η κυβέρνηση Τραμπ θα δεχθεί 7.500 πρόσφυγες το 2026, τον χαμηλότερο αριθμό στην ιστορία - και κυρίως λευκούς Νοτιοαφρικανούς
-
18:55 Στην Αίγυπτο την Παρασκευή ο Κ. Μητσοτάκης για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά
-
18:52 Γερμανία: Σε 6 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε Ρώσος κατάσκοπος
-
18:42 Τ. Θεοδωρικάκος: "Επιτάχυνση και απλοποίηση αδειοδοτήσεων και εκσυγχρονισμός της βιομηχανίας"
-
18:42 Placement για το 3,7% των μετοχών της HelleniQ Energy
-
18:38 CPI: Μείωση 7,3% στα έσοδα στα 18,8 εκατ. ευρώ και εταιρικός μετασχηματισμός
-
18:27 Νοέμβριος - ώρα για τζαζ στο Μέγαρο
-
18:19 Συνάντηση Μερτς - Ερντογάν: "Η Τουρκία δεν πληροί τα κριτήρια της Κοπεγχάγης" - Αντιπαράθεση για τη Γαζα
-
Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε - Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι
-
Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
-
Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ
-
Οι Έλληνες επιχειρηματίες εγκαταλείπουν τα επισφαλή σχήματα Κύπρου και Βουλγαρίας και στρέφονται σε ελληνικές εταιρείες holding
-
Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται
-
Αποκαλυπτήρια της "Επιτροπής Τσίπρα" - Σε vertigo ο ΣΥΡΙΖΑ
-
Ο Πούτιν θωρακίζει την αεράμυνα της Μόσχας καθώς αρχίζει η "πολιορκία με drones"
-
Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Πλήθος Καθηγητών- Όλα τα ονόματα
-
Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις
-
Τραμπ: "Καταπληκτική η συνάντηση με τον Σι" - Οι ΗΠΑ μειώνουν στο 10% τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα λόγω φαιντανύλης, συμφωνία για τις σπάνιες γαίες
-
Η λύση του Στεγαστικού στο φετινό Νόμπελ Οικονομικών (89)
-
Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Πλήθος Καθηγητών- Όλα τα ονόματα (12)
-
Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ (12)
-
Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις (10)
-
Διάσωση 79 μεταναστών νοτιοδυτικά της Γαύδου (8)
-
Τραμπ: "Καταπληκτική η συνάντηση με τον Σι" - Οι ΗΠΑ μειώνουν στο 10% τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα λόγω φαιντανύλης, συμφωνία για τις σπάνιες γαίες (8)
-
Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (7)
-
Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε - Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι (6)
-
Ράλι του χρυσού: Σημάδι αποδολαριοποίησης της παγκόσμιας οικονομίας; (6)
-
Ρωσία μετά τις δηλώσεις Τραμπ: Αν οποιαδήποτε χώρα δοκιμάσει πυρηνικά όπλα, θα το κάνουμε και εμείς (5)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ