Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Φεβ-2023 13:46

  Δεικτοβαρή ώθηση λαμβάνει το Χρηματιστήριο

  Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:36

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Στηρίγματα προκειμένου όχι μόνο να μη χάσει τα επίπεδα αλλά να δοκιμάσει και τις 1.070 μονάδες βρίσκει αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο λαμβάνει σημαντική ώθηση από επιλεγμένους δεικτοβαρείς τίτλους.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,63% στις 1.071,15 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 66,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 91,8 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,89% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.611,59 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,54% στις 834,16 μονάδες.

  Rotation τίτλων

  Κάθε μέρα η αγορά βρίσκει λόγους για να στηρίζεται στην κίνηση διαφόρων τίτλων που εναλλάσσονται στο επενδυτικό ενδιαφέρον και παίρνουν τη σκυτάλη της ανόδου. Δίνεται έτσι το περιθώριο σε άλλους να κάνουν τις μικροδιορθώσεις τους προσφέροντας και τις αντίστοιχες ανάσες ρευστότητας στην αγορά. Ωστόσο, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις και σε επίπεδο δεικτών, ώστε να αποκτήσει περισσότερο βάθος η αναρρίχηση τους.

  Δεδομένων όμως των βελτιωμένων εταιρικών και μακροοικονομικών ειδήσεων αλλά και των "πιεσμένων" επιπέδων από τα οποία προέρχεται το ΧΑ, ο πιστοποιημένος αναλυτής Πέτρος Στεριώτης εκτιμά ότι η υπεραπόδοσή του έναντι των ξένων έχει πολύ καλές προοπτικές συνέχισης.

  Στα πρόθυρα ενός secular ανοδικού market φαίνεται να βρίσκεται το ΧΑ, έχοντας "ξεμπερδέψει" για την ώρα με τα ψυχολογικά και διαγραμματικά εμπόδια της ζώνης μεταξύ 1.000 και 1.040 μονάδων, ενώ τα φετινά κέρδη της τάξης του 10% είναι μια πολύ καλή παρακαταθήκη για τη συνέχεια.

  Φυσικά, επιβάλλεται εγρήγορση ώστε να μην υπάρξουν φαινόμενα "easy come, easy go" μετά από τα πρόσφατα λογιστικά κέρδη και ενώ είναι αναμενόμενο αρκετοί επενδυτές να θέλουν να περάσουν από το "ταμείο", προειδοποιεί ο κ. Στεριώτης.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλο τώρα, η Jumbo σημειώνει άλμα 5,42%, με τις Εθνική, ΔΕΗ και Βιοχάλκο να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 2%. Άνω του +1% κινούνται οι ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ, Motor Oil, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank, Quest, Aegean και ΕΛΧΑ.

  Στον αντίποδα, η Λάμδα χάνει 1,43%, με τις Σαράντης, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola, Eurobank, Titan και Μυτιληναίος να κινούνται με ελεγχόμενες απώλειες. Χωρίς μεταβολή είναι η Autohellas.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ