Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Φεβ-2023 10:59

  Θετική στάση αναμονής στο Χρηματιστήριο

  Χρηματιστήριο - άνοδος 17.01.2022
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Στη ζώνη των 1.035 μονάδων κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί και πάλι να διαχειριστεί τις πιέσεις σε αρκετούς κλάδους χωρίς να χάσει τον θετικό βηματισμό που έχει το τελευταίο δίμηνο.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,19% στις 1.035,44 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 14,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,16% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.518,28 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει επίσης κέρδη 0,16% στις 795,13 μονάδες.

  Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι πάνω από το 80% του όγκου της αγοράς (12,4 εκατ. τεμάχια) μέχρι τώρα έχει διακινηθεί στη μετοχή της MIG, ενόψει της γενικής συνέλευσης η οποία θα εξετάσει το θέμα του reverse split (30/1). Επίσης, αναμένεται να εγκριθεί η συνολική (άμεση και έμμεση) συμμετοχή της εταιρείας στη θυγατρική Attica Group τη "STRIX Holdings L.P." με αντάλλαγμα τη μεταβίβαση του συνόλου των ομολογιακών δανείων 443,8 εκατ. ευρώ.

  Τεχνική εικόνα

  Τεχνικά η ζώνη των 1.035-1.050 μονάδων είναι ένα επίπεδο που μπορεί να προβληματίσει ή να βγάλει μία διόρθωση, είτε σε τιμές είτε και χρονική, εκτιμά η Fast Finance. Σε περίπτωση διόρθωσης, το πρώτο σημαντικό επίπεδο στήριξης είναι λίγο κάτω από τις 1.000 μονάδες. Αντίστοιχα, μία κατοχύρωση των 1.050 μονάδων θα μπορούσε να δώσει άμεσα συνέχιση.

  Στον FTSE 25, ο μεγάλος στόχος έχει πληρωθεί. Οι 2.460 μονάδες είναι κοντινότερη σημαντική στήριξη, με επόμενη αντίσταση τις 2.583 μονάδες. Στον τραπεζικό, κοντινότερη στήριξη έχουμε στις 771 μονάδες που διάσπαση θα φέρει τις 752 μονάδες. Οι 894 μονάδες είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος.

  Σύμφωνα μάλιστα με την Beta Securities, δεν θα είναι εύκολη υπόθεση η υπέρβαση του εν λόγω επίπεδου, όχι γιατί είναι μια κορυφή αναφοράς για πολλές μετοχές, αλλά επειδή τα επτά συνεχόμενα ανοδικά εβδομαδιαία κλεισίματα έχουν οδηγήσει τους ταλαντωτές ακόμα και στα εβδομαδιαία διαγράμματα "στα κόκκινα" των υπερτιμήσεων. Επίσης, θα έχει ενδιαφέρον η ένταση της διόρθωσης καθώς οι χαμηλοί τζίροι θα υπονοήσουν μια μετριοπαθή στάση από τα μεγάλα χαρτοφυλάκια.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, η Aegean σημειώνει κέρδη 3,09%, με τις ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Τιτάν, ΔΕΗ, Jumbo, Autohellas, Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank και Coca Cola να είναι σε ήπια θετικά εδάφη.

  Στον αντίποδα, Σαράντης και Motor Oil σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο και Eurobank. Χωρίς μεταβολή είναι οι ΟΛΠ και Quest.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ