Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 31-Ιαν-2023 10:50

  Ισορροπεί σε στενό εύρος το Χρηματιστήριο

  Ισορροπεί σε στενό εύρος το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Με μικρές διακυμάνσεις κινείται και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, προσπαθώντας να απορροφήσει τις πιέσεις από την εύλογη κατοχύρωση κερδών που παρατηρείται σε αρκετούς τίτλους.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,02% στις 1.024,93 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,5 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,01% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.484,40 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,44% στις 762,88 μονάδες.

  Μικρές διορθωτικές κινήσεις

  Είναι εύλογο η αγορά να προχωρεί σε μερική κατοχύρωση κερδών, ώστε να πάρει μέρος της ρευστότητας και να ενισχύσει τις άμυνες στα νέα επίπεδα πάνω από τις 1.020 μονάδες στα οποία έχει βρεθεί. Άλλωστε, ο γενικός δείκτης κάνει σταθερά βήματα προς τον μεγάλο πρώτο στόχο μας στη ζώνη των 1.040 μονάδων. Και μπορεί να είναι σε υπεραγορασμένη περιοχή σε ημερήσιο γράφημα, αλλά πολλά στοιχεία συνηγορούν τουλάχιστον προς τη δοκιμασία του στόχου αυτού.

  Ουσιαστική στήριξη, σύμφωνα με την Fast Finance, έχουμε στις 970 μονάδων, ενώ οι 1.013 είναι κοντινή στήριξη και επιθετική τάση. Ο γενικός δείκτης από τα χαμηλά του Σεπτεμβρίου κερδίζει πάνω από 30%, ενώ από αρχές έτους 10,21%. Ο τραπεζικός τρέχει με 18,58% από αρχές έτους  και 71% από τα χαμηλά το καλοκαιριού.

  "Ο επόμενος ανοδικός διαγραμματικός στόχος του Γενικού Δείκτη εντοπίζεται στις 1.040 μονάδες, που χρονολογούνται στο έτος 2014", σύμφωνα και με τον πιστοποιημένο αναλυτή Πέτρο Στεριώτη. "Εντούτοις, η βαρύτητά του εν λόγω "εμποδίου" περιορίζεται λόγω του ότι στην οκταετία που έχει προηγηθεί, οι συμμετέχοντες στην Αγορά έχουν αλλάξει, οι αποπληθωρισμένες τιμές είναι εντελώς διαφορετικές, οι σταθμίσεις υπολογισμού του Δείκτη έχουν μεταβληθεί, ΑΜΚ έχουν ολοκληρωθεί κ.ο.κ. Στο σενάριο της διόρθωσης - αποσυμπίεσης της αγοράς, η πρώτη ζώνη stop στα longs του ΓΔ βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ 1000 και 995 μονάδων", καταλήγει ο κ. Στεριώτης.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, Quest, Coca Cola και Σαράντης καταγράφουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Εθνική, Autohellas, Alpha Bank και ΕΛΧΑ.

  Στον αντίποδα, ο Ελλάκτωρ χάνει 1,44%, με τις ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Jumbo, Μυτιληναίος, Λάμδα, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΛΠ να κινούνται ήπια πτωτικά. Aegean και Titan δεν έχουν μεταβολή.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ