Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Δεκ-2022 19:44

  Οριακές απώλειες στις ευρωγορές με "άμυνες" απέναντι στις ΗΠΑ

  Οριακές απώλειες στις ευρωγορές με "άμυνες" απέναντι στις ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ανθεκτικότητα απέναντι στις "αμερικανικές" πιέσεις έδειξαν οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, οι οποίοι έκλεισαν μεν σε αρνητικό έδαφος αλλά περιόρισαν κατά πολύ τις απώλειες της ημέρας μετά την αρνητική έκπληξη από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

  Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του στις 443,2 μονάδες με οριακή πτώση 0,15% πολύ μακριά από τα χαμηλά ημέρας, έχοντας βρεθεί να υποχωρεί κάτω και από τις 440 μονάδες.

  Πιέσεις άσκησε στον δείκτη ο κλάδος της ενέργειας που υποχώρησε κατά περίπου 1,1%, ενώ αντίθετα στήριξη παρείχαν οι λιανοπωλητές με κέρδη 0,7%.

  Στα επιμέρους ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX όχι μόνο διέγραψε τις απώλειες αλλά κατάφερε να κλείσει και σε θετικό έδαφος, με μικρή άνοδο 0,3% στις 14.529 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε ελαφρώς κατά 0,17% στις 6.742 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητος με κλείσιμο στις 7.556 μονάδες.

  Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε μικρές απώλειες 0,25% στις 24.621 μονάδες, όπως και ο IBEX 35 στην Ισπανία που έχασε 0,3% και ολοκλήρωσε στις 8.382.

  Τα ταμπλό στην Ευρώπη κατέγραψαν έντονη πτώση - όπως και γενικότερα οι αγορέ παγκοσμίως - όταν ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, με αριθμό που ξεπέρασε κατά πολύ τις προβλέψεις.

  Συγκεκριμένα, η οικονομία των ΗΠΑ πρόσθεσε ακόμα 263.000 θέσεις εργασίας έναντι της εκτίμησης για 200.000, επαναφέροντας στο προσκήνιο τις ανησυχίες ότι η Fed θα συνεχίσει τις επιθετικές κινήσεις της καθώς η οικονομία και η αγορά εργασίας των ΗΠΑ συνεχίζουν να επιδεικνύουν αξιοσημείωτες αντοχές. 

  Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, οι ευρωπαϊκοί δείκτες άρχισαν να ανεβάζουν τροφές μετά την αρχική "ψυχρολουσία", περιορίζοντας στο ελάχιστο τις απώλειες της ημέρας. 

  Σημειώνεται ότι σε επίπεδο εβδομάδας, με την ενδοσυνεδριακή αντίδραση σήμερα ο Stoxx 600 ολοκλήρωσε το πενθήμερο σε θετικό έδαφος, με μικρή άνοδο περίπου 0,5%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ